Ολυμπιακός: Σαν σήμερα η επική εμφάνιση του Σπανούλη στη Μαδρίτη και η ανατροπή με την ΤΣΣΚΑ (vid)

Πέντε χρόνια πριν, στις 15 Μαΐου του 2015 στο Final 4 της Μαδρίτης, ο Βασίλης Σπανούλης σημειώνει μία ακόμη επική εμφάνιση και με 11 πόντους στα τελευταία 5 λεπτά δίνει τη νίκη-πρόκριση στον Ολυμπιακό επί της ΤΣΣΚΑ με 70-68.

Ολυμπιακός: Σαν σήμερα η επική εμφάνιση του Σπανούλη στη Μαδρίτη και η ανατροπή με την ΤΣΣΚΑ (vid)

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, αυτές οι στιγμές μένουν ανεξίτηλες και για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Δεν είναι λίγα αυτά που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, αλλά και «πράματα και θάματα» που έχουμε δει από τον Βασίλη Σπανούλη. Τον άνθρωπο που κυριάρχησε όσο ελάχιστοι στα παρκέ και συνεχίζει να αφήνει την “υπογραφή” του.

Τα λόγια είναι περιττά, σαν σήμερα πέντε χρόνια πριν, στο Final 4 της Μαδρίτης ο Βασίλης Σπανούλης «έγραφε» ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση, ακόμα μία clutch στιγμή οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην ανατροπή επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δίνοντάς του την πρόκριση στον τελικό του 2015!

Το σκηνικό γνώριμο: Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ και πάλι αντιμέτωποι στο μεγάλο ραντεβού και πάλι στον ημιτελικό, όπως και στο Λονδίνο. Με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της θέλει «εκδίκηση» και δείχνει αποφασισμένη και καλά διαβασμένη. Ο Σπανούλης όχι μόνο είναι άστοχος, αλλά δεν μπορεί να περάσει και πάσα στους συμπαίκτες του, βλέποντας παντού χέρια απλωμένα και κορμιά. Έχει 0/11 σουτ, 4 λάθη ενώ είχε δεχθεί 3 κοψίματα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον τραβάει στον πάγκο να τον ηρεμήσει.

Ο Σπανούλης μετά από δύο φάσεις του λέει, «βάλε με», αλλά ο Έλληνας κόουτς τον κρατάει, θέλοντας να καθαρίσει το μυαλό του.

Με λιγότερο από 5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του ημιτελικού και το σκορ να είναι 63-54 υπέρ των Ρώσων, ο Σπανούλης μπαίνει ξανά και κάνει αυτό που μπορούσε μόνο εκείνος και που έτρεμε η ΤΣΣΚΑ. Έχει δύο τρίποντα, έναν πολύ δύσκολο δίποντο και στο 66-66, με 12΄΄ να απομένουν πετυχαίνει το 3ο τρίποντο στη σειρά για το προβάδισμα και εν τέλει για τη νίκη-πρόκριση.

Ο Σπανούλης τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 1/7 δίποντο, 3/8 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη. Μετά το παιχνίδι, στα αποδυτήρια για τις καθιερωμένες και απαραίτητες συνεντεύξεις είχε παντού μελανιές, σε πόδια και σε χέρια και τα άκρα του ήταν κατά κόκκινα, αστειευόμενος για το «ξύλο» που είχε δεχθεί!