Βατούτιν: «Μειώσεις στα εγγυημένα συμβόλαια των παικτών»

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν ανέφερε πως θα υπάρξουν μειώσεις και στα εγγυημένα συμβόλαια των παικτών.

Βατούτιν: «Μειώσεις στα εγγυημένα συμβόλαια των παικτών»

Ο Αντρέι Βατούτιν, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για μία ακόμη φορά επανέλαβε την ανάγκη για οικονομική αναθεώρηση, καθώς οι ομάδες χάνουν χορηγούς άρα και έσοδα και ανέφερε πως θα υπάρξουν μειώσεις και στα εγγυημένα συμβόλαια των παικτών.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του ήταν:

«Είναι ήδη γνωστό ότι κάποιοι χορηγοί της ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν μαζί μας την επόμενη σεζόν και αυτό θα επηρεάσει το μπάτζετ. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα είναι το μέλλον. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες άμεσα, πρέπει να δούμε την αγορά.

Η Euroleague συζητάει με την ELPA για περικοπές και στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν, επειδή τώρα δεν υπάρχουν οι νόμοι ή διατάξεις για τους συλλόγους, ώστε να μειώσουν τους μισθούς που έχουν συμφωνηθεί για το μέλλον στα εγγυημένα συμβόλαια.

Τα σύνορα στην Ρωσία είναι ακόμα κλειστά. Δεν μπορούμε να βγούμε από την χώρα ή να δεχτούμε κάποιον από άλλη χώρα. Αυτό ισχύει φυσικά για την ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Κίμκι. Η ΤΣΣΚΑ έχει δέκα παίκτες εκτός Ρωσίας. Πώς θα γίνει; Πώς θα επιστρέψουν για την καραντίνα; Δεν βλέπω κάτι θετικό στο να συνεχιστεί η σεζόν τον Ιούλιο. Είναι περίπλοκη η κατάσταση. Περιμένουμε την απόφαση, αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να αναλύσουμε και ότι υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς και μπάσκετ χαμηλού επιπέδου».