Το καψώνι της Μπαρτσελόνα στον Ντιλέινι

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι μίλησε για τη λύση της συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα και όλα αυτά που τον έκαναν να νιώθει εκτός ομάδας.

Το καψώνι της Μπαρτσελόνα στον Ντιλέινι

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έλυσε τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα όπως λίγο-πολύ αναμενόταν, με τον παίκτη να είναι στην πατρίδα του την Αμερική και να έχει διαμηνύσει πως θα επέστρεφε μόνο αν ξεκινούσαν τα πρωταθλήματα οριστικά και τους «μπλαουγκράνα» να έχουν ξεκινήσει προπονήσεις.

Έλυσαν τη συνεργασία τους και επίσημα, καθώς ο Ντιλέινι είχε σχετικό όρο στο συμβόλαιό του, ωστόσο ο Αμερικανός μιλώντας στο Eurohoops.net προέβη σε αποκαλύψεις, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ήθελε πολυετές συμβόλαιο και με την Μπαρτσελόνα δεν το συζήτησαν αλλά και για το ότι τον έκαναν να αισθάνεται εκτός ομάδας.

Επίσημο: Τέλος από τη Μπαρτσελόνα ο Ντιλέινι - Το φλερτ με Ολυμπιακό

«Δεν ένιωθα άνετα με το ρόλο μου. Πίστευα πως πρέπει να ξεκινάω βασικός. Ένιωθα πως θα ήθελα να έχω πιο μεγάλο ρόλο στην Μπαρτσελόνα ή κάπου αλλού. Ο Τομά (Ερτέλ) δεν έπαιζε, ο Κέβιν Πάνγκος το ίδιο (τραυματίες), αλλά και πάλι δεν ήμουν βασικός. Ήμουν ο μοναδικός πόιντ γκαρντ στο ρόστερ και δεν ξεκινούσα. Όσο και να μη μου άρεσε, το έκανα για την ομάδα. “Θυσιάζω” τα πάντα, χρήματα συμπεριλαμβανομένων, για το σύνολο. Πήρα λιγότερα από ό,τι συνήθως για να παίξω στην Μπαρτσελόνα.

Πήρα μικρότερο ρόλο. Έπαιζα 22 λεπτά. Τόσος ήταν ο χρόνος μου στο ΝΒΑ. Θυσίασα πολλά. Όποιος θέλει να με αποκαλέσει εγωιστή ή κάτι σχετικό, ας δει τα λεπτά συμμετοχής μου και πόσα σουτ έπαιρνα. Δεν υπήρχε θέση για μένα στο σύστημα μας. Νιώθω ότι άξιζα μία επέκταση αλλά δεν πήρα ποτέ προσφορά. Η Μπαρτσελόνα δεν μου το ζήτησε. Οι ατζέντηδες μου τους είπαν ότι ήταν κάτι που χρειαζόταν για να συζητήσουμε επειδή θα υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες» ανέφερε αρχικά. Στη συνέχεια είπε…

Το πλάνο μου ήταν να επιστρέψω στην ομάδα, αλλά ήθελα να συζητήσω για ενός ή δύο ετών συνέχιση της συνεργασίας μας. Θα ήθελα να εκφράσουν ενός είδους ασφάλιση για μένα όσον αφορά στην επόμενη χρονιά. Υπήρχαν συνομιλίες για να παίξουμε τον Ιούλιο. Δεν θα το έκανα αν δεν με εξασφάλιζαν

Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Δεν ήταν επαγγελματικός ο λόγος, αλλά θέμα υγείας. Για αυτό γύρισα στην πατρίδα μου. Δεν θα καθόμουν μόνος μου στη Βαρκελώνη για δύο μήνες. Όταν αποφάσισα να γυρίσω στην Αμερική το έκανα και για να προπονούμαι. Είχα επαφή με την οικογένεια μου αλλά και πρόσβαση σε γήπεδο στο σπίτι μου. Έχω γυμναστήριο. Διαθέτω περισσότερο χώρο, μπορώ να βγω να έξω και να παίξω. Δεν γύρισα για διακοπές. Τα Media στη Βαρκελώνη διέδωσαν πως βρισκόμουν στο Μεξικό με φίλους μου. Δεν αληθεύει αυτό. Δεν έφυγα από το σπίτι μου καθόλου.

Όταν τελικά αποφάσισα να λήξω τη συνεργασία μου ήταν επειδή δεν αισθανόμουν καλά τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες. Η Μπαρτσελόνα άρχισε να κάνει προπονήσεις μέσω Zoom. Όταν το ανακοίνωσαν ήταν 11 το πρωί στη Βαρκελώνη, δηλαδή 5 τα ξημερώματα για μένα. Όταν το είδα έστειλα μήνυμα στο γυμναστή και του είπα πως δεν μπορούσα να συμμετέχω και να αλλάξουν μερικές ώρες το πρόγραμμα. Ένιωσα πως έπρεπε να με συμπεριλάβουν στην προπόνηση.

Μου απάντησε πως θα προσπαθούσε να το αλλάξει αλλά τελικά μου είπε πως δεν μπόρεσε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά αισθάνθηκα πως δεν αποτελούσα μέρος της ομάδας. Με άφησαν απέξω και δεν το εκτίμησα αυτό. Δεν είχα μιλήσει με τον Πέσιτς από τις αρχές Μαρτίου, πιθανότατα από το τελευταίο μας ματς. Από τότε που πήγα στο σπίτι μου δεν μίλησα με κανέναν. Ο μόνος που επικοινώνησα ήταν ο γυμναστής κι ο γιατρός της ομάδας που με προσέγγισε για να διαβεβαιωθεί πως ήμουν καλά. Κανείς από τη διοίκηση δεν μου μίλησε. Ένιωσα πως όλο αυτό ήταν λάθος, ειδικά για κάποιον που θυσίασε τόσα πολλά. Όλοι έλεγαν πόσο πολύ με ήθελαν στη Βαρκελώνη, αλλά κανείς δεν τσέκαρε να δει τι κάνω.

Ίσως το θέμα του μπάτζετ να μην ήταν σωστό, αλλά το μόνο που ζητούσαν ήταν επικοινωνία. Κάποιος θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου και να έλεγε: “Μάλκομ, θέλουμε να μείνεις”. Ακόμα και να μην μου έκαναν κάποια σπουδαία προσφορά, τουλάχιστον ας την έκαναν».