Μπερτομέου: «Εργαζόμαστε καθημερινά για τα διαφορετικά σενάρια»

Στις 25 του Μάη θα ξέρουμε οριστικά το αν θα συνεχιστεί η διοργάνωση και ο Τζόρντι Μπερτομέου, με ανακοίνωσή του, επεσήμανε πως η διοργάνωση συνεχίζει να δουλεύει τα διαφορετικά σενάρια.

Μπερτομέου: «Εργαζόμαστε καθημερινά για τα διαφορετικά σενάρια»

Eδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στην EuroLeague. Ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε ενημερώσει για τις εναλλακτικές λύσεις, επισημαίνοντας πωςτην 25η Μαϊου, θα έχει παρθεί η οριστική απόφαση για το μέλλον της φετινής σεζόν.

Η EuroLeague, πάντως, εξέδωσε και μία νέα ανακοίνωση, ενημερώνοντας το κοινό για τις εξελίξεις στη διοργάνωση: «Η EuroLeague Basketball και οι σύλλογοι - μέλη της συνεχίζουν να εργάζονται σε καθημερινή βάση για να σχεδιάσουν όλα τα διαφορετικά σενάρια που είναι πιθανά τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετά τη διακοπή της EuroLeague και του EuroCup, όπως επίσης για το πλαίσιο μελλοντικών βελτιώσεων των διοργανώσεών της.

Από την στιγμή που αμφότερες οι διοργανώσεις διεκόπησαν λόγω του κορονοϊού, δημιουργήθηκε ατζέντα με τηλεφωνικές κλήσεις και τηλεδιασκέψεις για να μείνουν ενεργές όλες οι λειτουργίες της διοργάνωσης, παρά την έλλειψη αγώνων στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που πάρθηκαν είναι οι συχνές τηλεδιασκέψεις που αφορούν στη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τις ομάδες, αλλά και την ίδια τη διοργάνωση. Οι συναντήσεις έγιναν με την παρουσία των GMs και των Αθλητικών Διευθυντών όλων -και των δεκαοχτώ- ομάδων της EuroLeague.

Το βασικό θέμα συζήτησης είναι η επιρροή του κορονοϊού στις διοργανώσεις και οι προετοιμασίες που είναι απαραίτητες για να ξεπεραστεί ο σκόπελος που προέκυψε από τη διακοπή, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και σχετικά με τους παίκτες, το καλεντάρι, τα εθνικά πρωταθλήματα και τους κανονισμούς για την αγωνιστική περίοδο του 2020/21».