Μη σταματήσεις ποτέ, αρχηγέ!

Ο Γιάννης Κατσαρός γράφει για τον…τελευταίο χορό του Βασίλη Σπανούλη που (ευτυχώς) αργεί και για τις άλλες τόσες στιγμές που έχει να χαρίσει στο μπάσκετ και στους φίλους του Ολυμπιακού.

Μη σταματήσεις ποτέ, αρχηγέ!

Κοίτα να δεις σύμπτωση, την ίδια η ημέρα που ο Ολυμπιακός γιόρταζε την επέτειο από τη σπουδαία back to back κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2013, η διοργάνωση πρόσθεσε το τελευταίο μέλος της στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας.

Ακόμα μία διάκριση για τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της «ερυθρόλευκης» ιστορίας. Ο πρώτος σκόρερ, πρώτος πασέρ, τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, δύο φορές MVP σε Final Four, βραβευμένος ως ο MVP της EuroLeague το 2013. Εκείνος που τρεις φορές (2012, 2013, 2015) βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης. Και ένα σωρό ακόμα που έχει πετύχει στην πολυετή καριέρα του ο Βασίλης Σπανούλης και χρειαζόμαστε μπόλικο μελάνι για να τα αραδιάσουμε.

Και πίσω από όλα αυτά, κρύβεται η αγωνία των φίλων του συλλόγου. Πως το λέγε να δεις, ένα ελληνικό άσμα…Α, ναι: «Είναι αδύνατον να σκεφτώ πως αντίο για πάντα πρέπει να σου πω». Αυτό και μόνο αυτό σκέφτονται οι «ερωτευμένοι» οπαδοί που αν μπορούσαν, θα «πάγωναν» τον χρόνο για να μη έρθει ποτέ η ριμάδα η μέρα, που ο αρχηγός θα σταματήσει το μπάσκετ.

Πάντως, ο ίδιος ο Σπανούλης φρόντισε να τους καθησυχάσει και να βάλει στη θέση τους όλους εκείνους που θεωρούν πως έχει έρθει η στιγμή του αποχαιρετισμού «Φυσικά και θα συνεχίσω. Ακούω να λένε πως θα αποσυρθώ επειδή τραυματίστηκα και δεν μπορώ. Μου δίνουν “τροφή” τέτοια σχόλια, μου δίνουν κίνητρο».

Μα δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του, να φύγει κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι στο DNA του. Όντας τραυματίας, να πει ένα «σταματάω». Δεν τα παρατάει ποτέ! Είναι ένας γεννημένος ηγέτης/νικητής/πρωταθλητής και το έχει αποδείξει με κάθε τρόπο. Όπως τότε στη Μαδρίτη που έφερε «τούμπα» μόνος του το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όπως, στους τελικούς του 2016 με τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, όπως με στα playoffs με την Εφές το 2018. Όπως, όπως, όπως...!

Ειδικά τώρα, τον χρειάζονται όσο ποτέ στο λιμάνι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι Αγγελόπουλοι φτιάχνουν τον Ολυμπιακό της «νέας εποχής» και ο βασικός πυλώνας είναι ο Σπανούλης. Ο εμβληματικός αρχηγός έχει φτιάξει τη δική του πορεία στον χώρο του μπάσκετ και θα ορίσει το δικό του τέλος.

Το…laste dance του υπερπαίχτη από τη Λάρισα δεν έχει έρθει ακόμη και είμαστε ευτυχισμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να τον βλέπουμε στα παρκέ. Να παίζει με το «7» στην πλάτη και να οδηγεί τους Πειραιώτες σε νέες επιτυχίες.

Για όσα έχεις πετύχει, για τα δύσκολα που έρχονται και τα νέα ρεκόρ που έχεις να σπάσεις και κυρίως γιατί υπάρχει μία δουλειά ακόμη να κάνεις. μη σταματήσεις ποτέ, αρχηγέ!