O θρύλος του Θρύλου και της Ευρώπης - Ο Σπανούλης στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην EuroLeague

Μετά τον Γιώργο Πρίντεζη και ο Βασίλης Σπανούλης επιλέχθηκε στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην EuroLeague. Ο θρύλος του Θρύλου και των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο κορυφαίος όλων. 

O θρύλος του Θρύλου και της Ευρώπης - Ο Σπανούλης στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην EuroLeague

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και πράξη. Η EuroLeague άφησε τελευταίο και καλύτερο τον Βασίλη Σπανούλη, ώστε να ανακοινώσει την είσοδό του στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας (2010-2020) στη διοργάνωση. Ο θρύλος του Θρύλου και των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο οποίος άφησε το στίγμα του στο πρωτάθλημα όσο κανείς άλλος στο συγκεκριμένο διάστημα.

Ο Βασίλης Σπανούλης προχώρησε σε δηλώσεις για τη συγκεκριμένη διάκριση, σχολιάζοντας τα εξής μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ τυχερός και ευλογημένος που βρέθηκα σε αυτόν τον σύλλογο και είχα αυτούς τους συμπαίκτες και αυτούς τους προπονητές. Νιώθεις να είσαι στην οικογένειά σου και ότι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου θέλουν να σε βοηθήσουν.

Όχι μόνο στις καλές στιγμές όταν κερδίζεις τα τρόπαια ή όταν παίζεις σε τελικούς και έχεις καλές σεζόν, αλλά επίσης και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Στιγμές που όταν δεν παίζεις καλά, κάτι που είναι ανθρώπινο να συμβεί. Και είναι εκεί για σένα. Να σε ενθαρρύνουν και να συνεχίσουν να πιστεύουν σε σένα. Κάτι που για μένα είναι πολύ σημαντικό».

Αναδείχθηκε 2 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης (2012, 2013), 2 φορές MVP σε Final Four, έπαιξε σε 4 τελικούς Final Four (συν το 2015 και το 2017), βραβεύτηκε ως ο MVP της EuroLeague το 2013, ενώ βρέθηκε και 3 φορές (2012, 2013, 2015) στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος σκόρερ και πασέρ στα χρονικά της EuroLeague, έχοντας κρίνει πάρα πολλά παιχνίδια στο τέλος με τα «καυτά» του σουτ. Η EuroLeague, στην ανακοίνωσή της, τον χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο «clutch» παίκτες όλων των εποχών. Ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που μπαίνει στη σχετική λίστα, ύστερα από τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σε αυτή νωρίτερα είχε προστεθεί και ο Κάιλ Χάινς.

Ολυμπιακός: Στην ομάδα της 10ετίας στην Euroleague ο Πρίντεζης (vid)