Ολυμπιακός: Στην ομάδα της 10ετίας στην Euroleague ο Πρίντεζης (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι και επίσημα στην All Decade Euroleague Team: "Χαρούμενος για όσα πετύχαμε με την ομάδα. Κλαίγανε όταν πήρανε τα τρόπαια.

Ολυμπιακός: Στην ομάδα της 10ετίας στην Euroleague ο Πρίντεζης (vid)

Λίγο-πολύ ήταν κάτι που αναμένονταν και πλέον επίσημο… Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι στην ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα, στην All Decade Euroleague Team όπως συνηθίζεται να λέγεται και αποτελεί τον 7ο μέλος αυτής της ομάδας, μετά τους Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Λούκα Ντόντσιτς, Δημήτρη Διαμαντίδη, Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό. Είναι δε κάτι παραπάνω από σίγουρο πως ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι και αυτός στην καλύτερη ομάδα της 10ετίας, καθώς ήταν πρώτος σε ψήφους.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες με τον Ολυμπιακό, είναι 7ος στο index rating σε όλη την διοργάνωση, ενώ είναι 3ος σε πόντους πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα κορυφαία 4άρια που πάτησαν τα παρκέ της Ευρωλίγκας και αυτή η διάκριση ήταν αναμενόμενη.

Μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας, είπε:

Για την επιλογή του στην All Decade Team της Ευρωλίγκας:

«Αν κάποιος μου έλεγε χρόνια πριν, πως κάποια στιγμή θα ήμουν στην καλύτερη ομάδα της 10ετίας, σίγουρα θα έλεγα ότι αυτός είναι τρελός».

Προσωπικά δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Στις συνεντεύξεις προσπαθώ να το αποφεύγω και αυτό προσπαθώ να κάνω και τώρα. Εντάξει, δε λέω ότι δεν είμαι χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι περισσότερο γι αυτά που έχουμε πετύχει με την ομάδα μου τα τελευταία χρόνια, που έχουμε δώσει τόση χαρά στους φιλάθλους μας.

Έχουμε κερδίσει δύο σημαντικούς τίτλους, πήγαμε σε ακόμα δύο Final 4 και αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχει μείνει στην καρδιά μου».

Για τις back to back Ευρωλίγκες:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, δουλεύω πολύ για να βρίσκομαι εδώ. Όταν κερδίσαμε τις back to back Ευρωλίγκες, ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί προσφέραμε χαρά σε πολύ κόσμο. Κάποιοι από τους φιλάθλους, πραγματικά κλαίγανε κάθε μέρα για τις κατακτήσεις της Ευρωλίγκας και αυτό μου δίνει δύναμη και πολύ ενέργεια.

Όσο μεγαλώνεις, σκέφτεσαι λιγότερο και επικεντρώνεσαι σε πράγματα που σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένο και προσωπικά είμαι χαρούμενος όταν η ομάδα μου κερδίζει και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτό είναι που πραγματικά μου αρέσει και προσπαθώ να κάνω.

Ας πούμε για το 2012, πως κανείς δεν μας περίμενε και όλοι πίστευαν πως θα μας κερδίσουν εύκολα. Το 2013, όλοι μας ήξεραν, γνώριζαν πως είμαστε επικίνδυνοι και πως είχαμε καλή χημεία. Ειδικά οι ομάδες που παίξαμε μαζί στο Final 4 ξέρανε τι να περιμένουν και ας πούμε πως παλέψαμε παραπάνω. Παίξαμε σπουδαία παιχνίδια, πολύ καλή άμυνα και είχαμε σπουδαίο επιθετικό παιχνίδι, οπότε αυτό πιστεύω ήταν το πιο σημαντικό. Όλα τα παιχνίδια βέβαια στην Ευρωλίγκα είναι διαφορετικά, αλλά ήταν πραγματικά ωραία».

Για τα επιτεύγματά του:

«Ποτέ δεν ήμουν ο παίκτης που νοιαζόταν για τα στατιστικά του και πως θα σκοράρει πολλούς πόντους ή να πάρει πολλά ριμπάουντ ή να διαβάζω εφημερίδα για να δω τι γράφουν για μένα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν νοιαζόμουν ή δεν ήθελα να παίζω καλά ή να βελτιωθώ. Πάντα προσπαθούσα να βελτιώνομαι και να βάζω κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι μου, αλλά προσωπικά είμαι περισσότερο χαρούμενος που τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει πετύχει».