Ο Βουγιόσεβιτς δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Παρίσι (vid)

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς μίλησε για την ήττα που γνώρισε από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final Four το 2010, όντας προπονητής της Παρτιζάν. Ο τρόπος που ο Τζος Τσίλντρες έστειλε το ματς στην παράταση ακόμη τον στοιχειώνει. 

Ο Βουγιόσεβιτς δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Παρίσι (vid)

Πέρασαν 10 χρόνια από το Final Four του 2010 στο Παρίσι. Στον έναν από τους ημιτελικούς ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό με δραματικό τρόπο απέναντι στην Παρτιζάν. Το σουτ του Μίλος Τεόντοσιτς ήταν κακό, αλλά ο «σωτήρας» Τζος Τσίλντρες με ένα ψύχραιμο φόλοου-κάρφωμα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη-πρόκριση.

Η Παρτιζάν ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ σε εκείνο το Final Four, αλλά έδειξε πως μπορούσε να κάνει την υπέρβαση. Ο προπονητής εκείνης της εξαιρετικής ομάδας, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, αναπόλησε εκείνο τον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, τον οποίο ακόμη δεν έχει ξεπεράσει.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Είχα πολλές νίκες και ήττες στη διάρκεια της καριέρας μου, εκείνη από τον Ολυμπιακό στο Final Four του Παρισιού όμως είναι μέσα στις δύο χειρότερες. Είχαμε σχεδόν κερδίσει το παιχνίδι. Ήμασταν δύο πόντους μπροστά, τότε πήρε τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός.

Τονίσαμε ότι πρέπει να βγάλουμε μια τελευταία άμυνα και το κάναμε σχεδόν τέλεια, από τη στιγμή που το σουτ του Μίλος Τεόντοσιτς δεν βρήκε καν το στεφάνι. Αν η μπάλα άγγιζε ελάχιστα το στεφάνι και δεν ήταν έρμπολ, τότε η κατάληξη θα ήταν διαφορετική.

Όπως και να έχει, ο Τζος Τσίλντρες, που δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι έως τότε, πήδηξε και χωρίς άμυνα έβαλε το καλάθι. Δεν ήμασταν τυχεροί σε αυτό. Ο τελικός είναι ένας αγώνας, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Κι ας ήταν η Μπαρτσελόνα το απόλυτο φαβορί. Πολλοί δεν μας υπολόγιζαν, αλλά κερδίζαμε».

Ο τότε προπονητής της Παρτιζάν παραδέχθηκε μάλιστα πως ουδέποτε έχει μιλήσει με τον Τεόντοσιτς για εκείνη τη φάση:«Όχι, δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ. Όποτε βρισκόμαστε, απλώς χαιρετιόμαστε και λέμε τα νέα μας. Είναι ένας άνθρωπος που έχει τρόπους. Σέβομαι απόλυτα όσα έκανε στην καριέρα του, αλλά δεν υπάρχει κάτι για να συζητήσουμε πάνω σε αυτό».