«Μάχη» Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε για το στέμμα

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το ζευγάρι του τελικού της Euroleague που την Κυριακή το βράδυ θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο Βελιγράδι.

«Μάχη» Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε για το στέμμα

Η Φενέρμπαχτσε στον πρώτο ημιτελικό νίκησε με 76-67 την αξιόμαχη Ζαλγκίρις και πήρε το ένα από τα δύο εισιτήρια του μεγάλου τελικού της Euroleague. Στον δεύτερο ημιτελικό η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 92-83 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εξασφάλισε το άλλο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η… μάχη ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 21:00. Πρόκειται για έναν τελικό ανάμεσα στη δεύτερη της κατάταξης της κανονικής διάρκειας Φενέρμπαχτσε και την πέμπτη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δύο ομάδες στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας είχαν από μία νίκη με το παράδοξο να είναι πως σημειώθηκε εκτός έδρας. Η Ρεάλ νίκησε μέσα στην Πόλη τη Φενέρ με 77-79 και η Φενέρ τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με 83-86.

Η Φενέρμπαχτσε απέκλεισε στα πλέι οφ της Euroleague τη Μπασκόνια με 3-1 νίκες, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε με 3-1 νίκες τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Μαδρίτης θα διεκδικήσει την Κυριακή το δέκατο τρόπαιο της ιστορίας, ενώ η Φενέρ το δεύτερο.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η Φενέρμπαχτσε θα παίξει τον τρίτο της συνεχόμενο τελικό. Είχε πάρει τον περσινό από τον Ολυμπιακό στην Πόλη, ενώ είχε χάσει το 2016 από την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο. Να επισημάνουμε πως ο Κώστας Σλούκας της Φενέρ είναι η μοναδική ελληνική παρουσία του τελικού του Βελιγραδίου.