O «φευγάτος» Mπάλντουγϊν αναπόλησε τις στιγμές του με τον Ολυμπιακό (vid)

Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν, ο οποίος δεν αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, βιώνει την καραντίνα του στις ΗΠΑ και αναπόλησε τις στιγμές που έζησε φέτος με την ερυθρόλευκη φανέλα. 

O «φευγάτος» Mπάλντουγϊν αναπόλησε τις στιγμές του με τον Ολυμπιακό (vid)

O Γουέιντ Μπάλντγουϊν αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, όντας επιλογή του κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ. Μία κίνηση με δόση ρίσκου, καθώς ο παίκτης δεν είχε έρθει ποτέ στην Ευρώπη για να παίξει μπάσκετ.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ναι μεν έχει αθλητικά προσόντα, αλλά δεν μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, ούτε να αναλάβει τον ρόλο του "άσου" που θα ηγηθεί στο μεγάλο λιμάνι. Η αποχώρηση του από τον Πειραιά στο τέλος της σεζόν θεωρείται ειλημμένη απόφαση.

O Γιώργος Μπαρτζώκας πρόσφατα είχε δηλώσει τα εξής για εκείνον: "Ο Μπάλντγουϊν είναι τρομερά αθλητικός παίκτης. Έχει απίστευτα προσόντα. Δεν είχε παίξει ποτέ όμως μπάσκετ εκτός Αμερικής. Υπάρχουν παιχνίδια που κάνει εξωπραγματικά πράγματα αλλά δεν είναι σταθερός και δεν είναι εύκολος χαρακτήρας.

Θεωρώ πως σε άσσους δεν μπορείς να ρισκάρεις. Αν δεν έχεις επικοινωνία με τον πλέι μέικερ, χάνεις το παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος έχει μεγάλη βελτίωση. Είναι όμως ένα παιδί δύσκολο στη διαχείριση του. Δεν ξέρω αν θα τον έχουμε στον Ολυμπιακό του χρόνου, εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα”.

O Γουέιντ Μπάλντγουϊν, λοιπόν, στην τρέχουσα σεζόν στην EuroLeague μέτρησε 5.5 πόντους (48.1% δίποντα, 26.7% τρίποντα, 63.3% βολές), 1.8 ασίστ, 1.8 ριμπάουντ και 0.5 κλεψίματα σε 24 ματς. Παράλληλα, μας χάρισε και ορισμένες θεαματικές στιγμές, τις οποίες και αναπόλησε. Ο 24χρονος γκαρντ βιώνει την καραντίνα του στην πατρίδα του, στις ΗΠΑ.