Όταν ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση στο Final Four του 2017 (vid)

Στις 2 Μαΐου 2017 ο Ολυμπιακός στο πέμπτο ματς των πλέι οφ στο ΣΕΦ νίκησε την Εφές (87-78) και σφράγισε την πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Τρομερός Σπανούλης με 22 πόντους και 6 ασίστ.

Όταν ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση στο Final Four του 2017 (vid)

Σας είχαμε καταγράψει πριν από μερικές μέρες το ματς «ζωής ή θανάτου» που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία κόντρα στην Εφές, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2 νίκες. Στις 2 Μαΐου 2017 λοιπόν, στο καθοριστικό πέμπτο ματς των πλέι οφ της Euroleague, οι Πειραιώτες επικράτησαντης Αναντολού με 87-78, παίρνοντας την πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Εκεί που ακολούθως έφτασαν έως και τον τελικό, χάνοντας το τρόπαιο από την «οικοδέσποινα» Φενέρμπαχτσε.

Ολυμπιακός: Το ματς ζωής ή θανάτου - Όταν ο Θρύλος χάλασε στους Τούρκους το... πάρτι στην Πόλη

Εκείνο ήταν το τέταρτο Final Four μέσα σε έξι χρόνια για τον Ολυμπιακό, δείγμα της δυναμικής και της συνέπειάς του στην ελίτ της Ευρώπης. Η Εφές ήταν ανταγωνιστική, καταφέρνοντας να προηγηθεί στο ημίχρονο με +4 (37-41).

Στο δεύτερο μέρος όμως οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, γύρισαν το ματς και έφτασαν στη νίκη-πρόκριση. Για να τα καταφέρουν είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον τρομερό Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 22 πόντους και 6 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Γιώργος Πρίντεζης (14 πόντοι), ο οποίος έβαλε τρίποντο-μαχαιριά στους Τούρκους (83-74) στα 100 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Ο γεμάτος ενέργεια Κώστας Παπανικολάου έκανε τα πάντα στο παρκέ (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο), έβαλε μεγάλα σουτ ο Έρικ Γκριν (10 πόντοι), ενώ κυριάρχησε στους αιθέρες ο Κεμ Μπιρτς (9 πόντοι, 11 ριμπάουντ).