Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS κατά Παναθηναϊκού και Γιαννακόπουλου

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS κατά Παναθηναϊκού και Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όντας ενοχλημένη για τα όσα ειπώθηκαν στο ματς της 9ης Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στις δύο ομάδες. 

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS κατά Παναθηναϊκού και Γιαννακόπουλου

Η περίφημη υπόθεση από την 9η Νοεμβρίου του 2018 στην EuroLeague δεν έχει κλείσει ακόμη. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μία αναμενόμενη κίνηση, καθώς προσέφυγε εκ νέου στο CAS. Οι "ερυθρόλευκοι" καταγγέλουν τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ολυμπιακός: Επιστρέφει στο CAS για την υπόθεση «κατηγοριών» του Γιαννακόπουλου

Πριν από περίπου ένα μήνα, η EuroLeague είχε απορρίψει την τότε προσφυγή του Ολυμπιακού για το θέμα, αλλά οι Πειραιώτες δεν αφήνουν έτσι απλά την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το CAS είχε επιστρέψει τη διαμάχη "κόκκινων" και "πράσινων" στον Αθλητικό Δικαστή της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες είναι ενοχλημένοι με την διαρροή που είχαν βγάλει οι "πράσινοι", σχολιάζοντας πως: "Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20 χιλιάδες στον Ιταλό και 20 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούριος που κάνει αυτή τη δουλειά"

Αναλυτικά όσα σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές:

"Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου της αναμέτρησης, τουλάχιστον τρία άτομα που κάθονταν στην πρώτη σειρά των courtside θέσεων, απέναντι από τους πάγκους, είπαν στους διαιτητές αρκετές φορές τις φράσεις: "Αντε γαμ...τε, γαμ...με τις μητέρες σας". Την ίδια στιγμή, σηκώνονταν από τις θέσεις τους και χειρονομούσαν επίσης αρκετές φορές.

Στα 21.8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, στην εκτέλεση βολών, ένα λέιζερ χτυπούσε το πρόσωπο του εκτελεστή αρκετές φορές.

Όταν το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε, ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ομάδας (κ. Γιαννακόπουλος) μας περίμενε εσωτερικά του γηπέδου και μας είπε: "Γνωρίζω τα πάντα -το είπε αρκετές φορές- ξέρουμε ότι έχετε παίξει στο στοίχημα 20000, 20000 χιλιάδες ο Πολωνός, 20000 χιλιάδες ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε τα πάντα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς».