EUROLEAGUE FINAL FOUR 2018: Ο Ιτούδης για τις ελπίδες της ΤΣΣΚΑ

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις απώλειες της ομάδας του και για τον αν είναι  φαβορί για τον τίτλο

EUROLEAGUE FINAL FOUR 2018: Ο Ιτούδης για τις ελπίδες της ΤΣΣΚΑ

Ο Δημήτρης Ιτούδης θα δώσει για τέταρτη διαδοχική σεζόν το παρών σε φάιναλ φορ ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ελπίζει να γίνει ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατακτά δύο ευρωπαϊκά. Στην ομιλία του μπροστά στους δημοσιογράφους μίλησε για τους τραυματισμούς της ομάδας του και για το αν νιώθει πίεση που η ρωσική αρκούδα θεωρείται φαβορί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Ήταν κρίμα που ο Λέο δεν θα μπορέσει να είναι στο φάιναλ φορ. Ήταν άτυχος. Χρειάστηκε χειρουργείο, ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Δείξαμε χαρακτήρα. Δεν είχαμε τον Νάντο και τον Κάιλ στα πλέι οφ. Ήρθαμε πιο κοντά μεταξύ μας. Υπήρξαν παίκτες που βγήκαν μπροστά. Βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπήρχαν. Αυτό μας έφερε πιο κοντά, μας έκανε πιο δυνατούς. Πιστεύουμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί».

Για τη σημασία του Σέχρι Ροντρίγκεθ στο παιχνίδι της ομάδας:

«Με τον Σέρχιο μιλάω πολύ. Κάνει τη ρουτίνα του στο παρκέ, μένει και φεύγει τελευταίος. Δεν χρειάζεται να του πεις τι ακριβώς να κάνει. Είμαι πεπεισμένος, όπως και οι συμπαίκτες του, πως θα κάνει τη δουλειά. Στο Game 2 μας έδωσε ώθηση να έχουμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα».

Για το αν νιώθει πίεση:

«Εμείς αυτό κάνουμε. Έχουμε φιλοδοξίες ως ομάδα. Δουλεύουμε σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν σκέφτομαι την πίεση. Θέτουμε νέους στόχους. Γινόμαστε πιο έτοιμοι για τη ζωή, όχι μόνο για το φάιναλ φορ. Όταν έχουμε να κάνουμε με τα πονταρίσματα, θα μπορούσαμε να είμαστε αουτσάιντερ. Δεν θα έδινα πάνω από 25% σε κανέναν. Όταν η μπάλα είναι στον αέρα, τα πονταρίσματα δεν ισχύουν».