Euroleague: Συνέχιση ή οριστική διακοπή; Η απόφαση μέχρι τις 24 Μαΐου!

Σε νέα τηλεδιάσκεψη της Euroleague αποφασίστηκε πως μέχρι τις 24 Μαΐου τα μέλη-ομάδες και η διοργάνωση θα πρέπει να αποφασίσουν τη συνέχιση ή την οριστική διακοπή της φετινής σεζόν. Από 4 ως 26 Ιουλίου οι επικρατέστερες ημερομηνίες, αν συνεχιστεί η σεζόν.

Euroleague: Συνέχιση ή οριστική διακοπή; Η απόφαση μέχρι τις 24 Μαΐου!

Νέα τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (23/4) μεταξύ των ανθρώπων της Euroleague, με κύριο θέμα φυσικά την επανεκκίνηση της διοργάνωσης, υπό ποιες προϋποθέσεις και τις καταληκτικές ημερομηνίες.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι πως μέχρι τις 24 Μαΐου τα μέλη-ομάδες και η διοργάνωση θα πρέπει να αποφασίσουν τη συνέχιση ή την οριστική διακοπή της αγωνιστικής δράσης.

Μπερτομέου: «Σκεφτόμαστε το σενάριο για Final 8 σε μία χώρα»

Μέχρι τότε θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση από την πανδημία του κορονοϊού, να ζυγίσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τη διοργάνωση με σκοπό να ολοκληρωθεί ή θα προχωρήσουν στην οριστική διακοπή της.

Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε πως αν τελικά καταστεί εφικτό να συνεχιστεί η σεζόν οι επικρατέστερες ημερομηνίες για να έχει ολοκληρωθεί η χρονιά θα είναι από 4 έως και 26 Ιουλίου!

Από τα βασικά θέματα συζήτησης είναι και τα συμβόλαια των παικτών, με τη Euroleague και την ELPA (Ένωση Παικτών) να συμφωνούν στη μείωση του 15% των συμβολαίων αν ολοκληρωθεί η διοργάνωση και του 20% αν διακοπεί.