Στην αντεπίθεση ο Ομπράντοβιτς - Άδειασε τους Τούρκους: «Δεν μου έχει γίνει πρόταση»

Οι Τούρκοι ανέφεραν πως η Φενέρμπαχτσε έκανε πρόταση ανανέωσης στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά ο Σέρβος τεχνικός με τοποθέτηση του τόνισε πως δεν έχει μιλήσει με κανέναν από την ομάδα για το μέλλον του. 

Στην αντεπίθεση ο Ομπράντοβιτς - Άδειασε τους Τούρκους: «Δεν μου έχει γίνει πρόταση»

Το πιο... καυτό συμβόλαιο στην EuroLeague ενδεχομένως να είναι και αυτό του προπονητή της Φενέρμπαχτσε, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά παραμένει άγνωστο και αβέβαιο το μέλλον του στην ομάδα. Ο σύλλογος δείχνει την διάθεση να ρίξει το μπάτζετ, υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, ενώ και οι παίκτες του στην τρέχουσα σεζόν διένυσαν μία προβληματική πορεία. Όλα δείχνουν πως δύσκολα θα συνεχίσει στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία: «Συμφώνησε ο Ομπράντοβιτς σε νέο 2+1 συμβόλαιο»

«Δεν έχει γίνει συζήτηση Ομπράντοβιτς-Φενέρμπαχτσε για το συμβόλαιο του»

Δημοσιεύματα από την Τουρκία, όμως, ανέφεραν πως η Φενέρμπαχτσε θέλει να κρατήσει τον Σέρβο κόουτς. Μάλιστα, υπήρξαν και κείμενα τα οποία έκαναν λογο πως η τουρκική ομάδα έκανε πρόταση επέκτασης της συνεργασίας τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όντας ενήμερος για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, προχώρησε σε τοποθέτηση, τονίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε συζήτηση το τελευταίο διάστημα με τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε, για το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ελπίζω αυτή η δήλωσή μου να βρει όλον τον κόσμο με υγεία και σε όσους παλεύουν, ελπίζω να αναρρώσουν γρήγορα. Ο λόγος που δεν έχω τοποθετηθεί δημόσια τον τελευταίο καιρό αφορά την υφιστάμενη κατάσταση που όλοι περνάμε μαζί. Από την στιγμή που το μπάσκετ έχει σταματήσει, όπως και οι προπονήσεις, είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον general manager της ομάδας και τους ανθρώπους της, τους παίκτες και τους βοηθούς μου. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να είναι όλοι καλά και υγιείς, όπως και οι οικογένειές τους, αυτό είναι πάνω από όλα. Γνωρίζω το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και γι’ αυτό κρατώ στενή επαφή με όλους, για να βρούμε μαζί τί είναι καλύτερο για την συνέχεια.

Όσον αφορά την δική μου κατάσταση, θέλω να σταθώ σε μερικά σημεία. Είμαι ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και αυτό που κάνω τώρα είναι να επικεντρωθώ στο καλύτερο δυνατό που αφορά την ομάδα. Όσο για την επέκταση συμβολαίου, πρέπει να αναφέρω ότι δεν έχω μιλήσει με κανέναν από την ομάδα μου ή από κάποια άλλη. Δεν υπάρχουν προτάσεις μέχρι σήμερα. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι έχω μία αρχή στην ζωή μου. Αυτή είναι ότι δεν μιλάω με άλλη ομάδα όσο έχω συμβόλαιο με μία άλλη. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται σε εμένα και σε άλλες ομάδες πέραν από την Φενέρ, απλά δεν είναι αλήθεια ή απλά πείτε τις fake news. Για να είμαι ξεκάθαρος και ακριβής για την επόμενη σεζόν, η προτεραιότητά μου θα είναι να μείνω προπονητής της Φενέρ και αυτό είναι το μήνυμα που θα ήθελα να μοιραστώ με τους φίλους της ομάδας”.