Βατούτιν: «Οι απώλειες της ΤΣΣΚΑ θα φτάσουν τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ»!

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, ανέλυσε τις απώλειες που θα έχει η ομάδα του σε οικονομικό επίπεδο λόγω κορονοϊού.

Βατούτιν: «Οι απώλειες της ΤΣΣΚΑ θα φτάσουν τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ»!

Μία ακόμη συνέντευξη έδωσε ο Αντρέι Βατούτιν μιλώντας για τις απώλειες που θα έχει η ΤΣΣΚΑ σε οικονομικό επίπεδο λόγω κορονοϊού, αλλά και τη συνέχεια των διοργανώσεων και δη της Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν στο RBK-Sport:

Για το πώς λειτουργεί ο σύλλογος εν μέσω καραντίνας: “Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε στο σπίτι, αλλά χρειάζονται άλλες συνθήκες. Η προπόνηση στο σπίτι δεν είναι αρκετή για έναν επαγγελματία αθλητή. Όλοι έχουν κουραστεί να ξεκουράζονται. Οι προπονητές έχουν κουραστεί να βρίσκουν εναλλακτικούς συνδυασμούς. Οι αθλητές έχουν ήδη δώσει ό,τι μπορούν στις γυναίκες και τα παιδιά τους. Είναι σημαντικό να μην χάνουμε την αισιοδοξία μας, να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας”.

Για τις οικονομικές απώλειες της ΤΣΣΚΑ: “Κανένα από τα κλαμπ δεν έχουν έσοδα τώρα, αφού κανείς δεν πουλάει εισιτήρια, ούτε τηλεοπτικά δικαιώματα. Πουλάμε κάποια λίγα σουβενίρ και αυτό είναι. Σήμερα, τα έξοδά μας είναι μισθοί στους υπαλλήλους. Τώρα όλοι οι σύλλογοι της Euroleague δεν πληρώνουν μισθούς στους παίκτες και τους προπονητές τους, καθώς είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ένωσης παικτών και της Euroleague για να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής. Όλοι καταλαβαίνουν ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει πληρωμές 100%. Μέχρι να βρεθεί συμβιβασμός, δεν θα υπάρξουν πληρωμές”.

Για την υποτίμηση που έχει υποστεί το ρούβλι και ο κορονοϊός: “Η κατάσταση είναι όπως στην ταινία με τον Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, το “Double Strike”. Ελπίζω να προλάβω να ζήσω τις ημέρες που το ρούβλι μας θα δυναμώσει. Αλλά είμαι απαισιόδοξος σε αυτό το θέμα. Ναι, τα συμβόλαια μας είναι σε ευρώ ή δολάρια, αλλά πληρώνουμε σε ρούβλια, οπότε το κόστος των μισθών θα αυξηθεί κατά 20-25%.

Οι συνέπειες μιας πανδημίας θα είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστούν. Μια πανδημία ωθεί την οικονομία σε αδιέξοδο, αφού τίποτα δεν λειτουργεί. Και είναι αδύνατο να προβλέψουμε το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί. Η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι το πιο δυσάρεστο πράγμα σε αυτήν την ιστορία. Και οι οπαδοί μας εκτός από το ότι κάθονται σπίτι τους, ενδεχομένως να χάσουν τη δουλειά τους, να χάσουν το εισόδημα τους. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά ο κόσμος μπορεί να μην είναι σε θέση να αγοράσει εισιτήριο για τον αγώνα.

Για την μείωση των συμβολαίων: “Δεν υπάρχουν ακόμη ταραχές πείνας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι 11 σύλλογοι της Euroleague υποστηρίζουν τη θέση να μην πληρώνουν μισθούς χωρίς ενοποιημένη συμφωνία. Νομίζω ότι μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες θα επιτευχθεί συμφωνία και οι παίκτες θα αρχίσουν να πληρώνονται. Οι απώλειες των παικτών σε μηνιαία βάση μπορεί να είναι τουλάχιστον στο 20%, αλλά όχι περισσότερο από 35-40%”.

Για τις χορηγικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της κρίσης: “Η εταιρεία Norilsk Nickel, εκτός από βασικός χορηγός, είναι και ο ιδιοκτήτης του συλλόγου. Και σε όλες τις περιόδους κρίσεις κατά καιρούς, πάντα καταφέρναμε να βρούμε δίαυλο επικοινωνίας. Όσο για τους άλλους χορηγούς, νομίζω ότι αυτή τη σεζόν όλες οι υποχρεώσεις τους απέναντι μας θα εκπληρωθούν. Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις για την επόμενη σεζόν.

Έχουμε πολλά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την Aeroflot. Καταλαβαίνετε τι δυσκολίες αντιμετωπίζει η Aeroflot και, φυσικά, θέλω να είμαι αισιόδοξος για τη συνέχιση των σχέσεων με την αεροπορική εταιρεία αυτή. Αλλά προσπαθώ πάντα να είμαι ρεαλιστής και καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολο για αυτούς να το κάνουν. Έτσι, αυτή τη σεζόν θα μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς. Νομίζω ότι οι απώλειες του συλλόγου φέτος θα φτάσουν τα 450 εκατομμύρια ρούβλια (5,5 εκατ. ευρώ) και είναι αδύνατον να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Για το πότε θα συνεχιστεί η Ευρωλίγκα: “Χθες ο CEO της Euroleague , Τζορντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Επιβεβαίωσε ότι η Euroleague ελπίζει να ολοκληρωθεί η σεζόν. Είναι πιθανό αυτό να συμβεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι η απόφαση μπορεί να αλλάξει. Κατά τη γνώμη μου, διερευνά σε μεγάλο βαθμό το έδαφος – για να δουν την αντίδραση των συλλόγων και των φιλάθλων. Μέχρι χθες, η Euroleague έκανε ελιγμούς και χθες ο Τζόρντι είπε ότι η διοργάνωση θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί το αργότερο στα τέλη Μαΐου.

Για παράδειγμα, μου άρεσε η απόφαση της ΔΟΕ. Δεν πήγαν από αναβολή σε αναβολή και απλώς μετέθεσαν τους Ολυμπιακούς για ένα χρόνο. Αυτό διευκόλυνε τον προγραμματισμό. Είμαι δύσπιστος για τα σχέδια της Euroleague να τελειώσει την σεζόν, γιατί δεν μου αρέσει η ιδέα να διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές”.