Ολυμπιακός: Οι σκέψεις για Μπάλντγουϊν

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα, είναι το ενδεχόμενο παραμονής του Γουέιντ Μπάλντγουϊν. Η σκέψη πως του χρόνου θα είναι καλύτερος, αλλά και το μεγάλο... αλλά.

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις για Μπάλντγουϊν

Όταν ο Ολυμπιακός πέρσι αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο και στην προοπτική του Γουέιντ Μπάλντγουϊν, αρκετοί απόρησαν. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, μάλιστα, ήθελε να του δώσει τον ρόλο του βασικού πλέι-μέικερ, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες του παίκτη. Το θέμα, όμως, ήταν πως θα ερχόταν να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχει δόση ρίσκου.

Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν πέρασε από αρκετά στάδια στον Ολυμπιακό. Από βασικός πλέι-μέικερ, βρέθηκε στον πάγκο, από εκεί εκτός αποστολής και μετά ξανά με ενεργό ρόλο στο παρκέ! Δύσκολος χαρακτήρας, αρκετά νευρικός και μοναχικός, μη μπορώντας εύκολα να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Κεστούτις Κεμζούρα, πάντως, αφού πρώτα τον... μάλωσε, ακολούθως τον εμψύχωσε, προσπαθώντας να τον κερδίσει με τον τρόπο του. Και σε ένα βαθμό το κατάφερε, αφού όταν επέστρεψε στο ρόστερ, πραγματοποίησε ορισμένες καλές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα εκείνο το σπουδαίο ματς στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν: 19 πόντοι, 6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα.

Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν έχει υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με τον Ολυμπιακό, αλλά θα συνεχίσει του χρόνου; Υπάρχει η άποψη πως δουλεύοντας κανονικά με έναν προπονητή (ας μην ξεχνάμε πως έχει ήδη δουλέψει με τρεις διαφορετικούς μέσα σε λίγους μήνες), έχοντας και την εμπειρία της περασμένης σεζόν, θα παρουσιαστεί καλύτερος στη νέα σεζόν. Οι πιθανότητες παραμονής του, όμως, δεν είναι υπέρ του. Και υπάρχουν αρκετά αλλά...

Δεν είναι πρωτοκλασάτος πλέι-μέικερ, αλίμονο, αλλά έχει μεγάλες αθλητικές ικανότητες. Διαθέτει προσόντα, είναι καλός αμυντικός, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να εντυπωσιάσει με τις προσπάθειες του, αλλά είναι τρομερά ασταθής! Του ύψους και του βάθους, εμφανίζοντας συχνά έλλειψη συγκέντρωσης, κάνοντας αρκετές φορές σοβαρά λάθη. Αποκορύφωμα; Όταν σταμάτησε να παίζει την ώρα ενός αγώνα για να διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να δεχτεί καλάθι στην άμυνα...

Υπάρχει γενικά η αίσθηση πως δεν μπορείς να στηριχθείς πάνω του, ούτε και να του έχεις εμπιστοσύνη. Και στη θέση του "άσου" ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει παίκτη που να του... δώσει τα κλειδιά μέσα στο παρκέ. Παράλληλα, είναι και ένας παίκτης με δύσκολο χαρακτήρα, με ξεσπάσματα, που δεν μπορείς να τον διαχειριστείς εύκολα. Πως το είπε ο Έλληνας τεχνικός σε πρόσφατη συνέντευξη του για τον Γουέιντ Μπάλντγουϊν; «Θεωρώ πως σε άσσους δεν μπορείς να ρισκάρεις. Αν δεν έχεις επικοινωνία με τον πλέι μέικερ, χάνεις το παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος έχει μεγάλη βελτίωση. Είναι όμως ένα παιδί δύσκολο στη διαχείριση του. Δεν ξέρω αν θα τον έχουμε στον Ολυμπιακό του χρόνου...».

Στην τρέχουσα σεζόν μέτρησε 5.5 πόντους (48.1% δίποντα, 26.7% τρίποντα, 63.3% βολές), 1.8 ασίστ, 1.8 ριμπάουντ, 0.5 κλεψίματα, σε 24 ματς, έχοντας ξεκινήσει βασικός σε 9, με χρόνο συμμετοχής σχεδόν 17 λεπτά.