Euroleague: Από 15% ως… 50% ζημία για κάθε ομάδα λόγω κορονοϊού

Το ισραηλινό Sport5 έκανε μία προσέγγιση για τη ζημία των ομάδων της Euroleague που θα είναι στο 33% Ποια η πρόταση στην Ένωση Παικτών που δεν έγινε αποδεκτή.

Euroleague: Από 15% ως… 50% ζημία για κάθε ομάδα λόγω κορονοϊού

Μία προσέγγιση στην οικονομική ζημία που θα υποστούν οι ομάδες της Euroleague επιχείρησε να κάνει το ισραηλινό Sport5, από την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και συμπέρανε πως κατά μέσο όρο η ζημία που θα έχουν οι ομάδες θα φτάσει το 33% του προϋπολογισμού τους.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάποιες ομάδες θα χάσουν 15%, αλλά υπάρχουν κι άλλες που θα φτάσουν ακόμα και στο… 50% και είναι εύλογο αυτό αν το αναλογιστείτε, για αυτό προσπαθούν να μαζέψουν κάπως τη χασούρα με περικοπές στα συμβόλαια.

Την ίδια ώρα, γίνεται αναφορά στους μισθούς των παικτών, με το Sport5 να αναφέρει πως η Euroleague πρότεινε να καταβληθούν σε τρεις δόσεις οι μισθοί του Απριλίου και του Μαΐου (δηλαδή τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο), ωστόσο η ELPA, η Ένωση των Παικτών στην Euroleague αντέδρασε και ζήτησε να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα, ενώ τονίστηκε πως δεν θα γίνει ανεκτή καμία περικοπή σε μισθούς άνω του 20%.