Ζαλγκίρις: «Δεν μιλήσαμε για παράταση μέχρι τον Αύγουστο»

Ο GM της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας, μίλησε για την συζήτηση που είχαν οι ομάδες με την EuroLeague. Ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει παράταση μέχρι τον Αύγουστο.

Ζαλγκίρις: «Δεν μιλήσαμε για παράταση μέχρι τον Αύγουστο»

Οι ομάδες της EuroLeague συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης για το μέλλον της διοργάνωσης. Υπάρχει διακοπή, αλλά παράλληλα κυριαρχεί η επιθυμία το πρωτάθλημα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά. Δεν είναι εύκολο όμως, καθώς τα κρούσματα στην Ευρώπη είναι πάρα πολλά και είναι άγνωστο το πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση.

EuroLeague: «Η διοργάνωση θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες - Ίσως και με νέο φορμάτ»

Ο GM της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας, αναφέρθηκε σε λιθουανικά ΜΜΕ για τις κουβέντες που έγιναν για το θέμα, λέγοντας τα εξής: "Αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν, φάνηκε πια ότι υπάρχει χρόνος, οπότε δεν υπάρχει λόγος για βιασύνης. Επιθυμία όλων των ομάδων είναι να τελειώσει η διοργάνωση, να προκύψει πρωταθλητής. Είναι λογικό. Η απόφαση ελήφθη με βάση την πλειοψηφία, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Δεν συζητήσαμε για κάποιο εναλλακτικό format. Είναι πολύ νωρίς, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Δεν μιλήσαμε για παράταση μέχρι τον Αύγουστο, είναι σημαντικό για εμάς να μην επηρεάσουμε την επόμενη σεζόν.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τα συμβόλαια των παικτών, υπάρχει ακόμη δρόμος. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για νέα συμβόλαια, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα επιδράσει στον καθένα αυτή η κατάσταση, πόσο βαθιά θα είναι αυτή η κρίση».