Εuroleague: Τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη (25/3) για το μέλλον της

Η Euroleague κάλεσε την Τετάρτη (25/3) σε τηλεδιάσκεψη τις ομάδες για να αποφασίσουν το μέλλον της διοργάνωσης μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Εuroleague: Τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη (25/3) για το μέλλον της

Οι αγώνες στην Euroleague έχουν σταματήσει από τις 11 Μαρτίου, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Mέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 28 αγωνιστικές και υπολείπονται 6 για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο της διακοπής και θέλει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί η σεζόν ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες για τη διοργανώτρια και κατ' επέκταση για τις ομάδες.

Το τι έχει στο μυαλό του είναι άγνωστο. Τα σχέδια του θα τα συζητήσει με τις 18 ομάδες τις οποίες κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη (25/3), ώστε να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις.

Βεβαίως, πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση κάθε χώρας, η οποία αποφασίζει με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πάντως παίκτες της Euroleague έχουν εκφράσει μέσω της Ένωσής τους (ELPA) τις ενστάσεις τους για ολοκλήρωση της σεζόν όπως-όπως και την αντίθεση τους για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά τη διεξαγωγή των 28 αγωνιστικών ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 6η θέση και ο Ολυμπιακός στην 11η. Αμφότερες οι ελληνικές ομάδες διεκδικούν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Η βαθμολογία