Σφαιρόπουλος: «Είμαι με την οικογένεια μου μαζί στο Τελ Αβίβ - Είμαστε προετοιμασμένοι»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως έχει μαζί του όλη την οικογένεια του στο Τελ Αβίβ και αναφέρθηκε στη ζωή στο Ισραήλ με την έξαρση του κορονοϊού.

 Σφαιρόπουλος: «Είμαι με την οικογένεια μου μαζί στο Τελ Αβίβ - Είμαστε προετοιμασμένοι»

Αγωνιστική δράση δεν υπάρχει στην Ευρώπη και άπαντες είναι κλεισμένοι στο σπίτι, για την αντιμετώπιση του ιού. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος διαπρέπει στο Ισραήλ ως κόουτς της Μακάμπι, αναφέρθηκε στο πως αντιμετωπίζει ο ίδιος τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής στην επίσημη ιστοσελίδα της Μακάμπι: "Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι υπό έλεγχο, χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αντέδρασε γρήγορα και διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης καθώς ο κόσμος μπορούσε να εκτεθεί στον ιό. Οι ενέργειές της είχαν αποτέλεσμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το γεγονός ότι έχουμε τόσο λίγες απώλειες. Το σύστημα υγείας δουλεύει πραγματικά καλά και οι γιατροί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Ο κόσμος ήταν ψύχραιμος, τώρα σιγά σιγά αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες για να προστατευθεί. Πρέπει να μείνουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό.

Είναι δύσκολο να είσαι ξένος σε μια χώρα χωρίς την οικογένειά σου. Αν είσαι μόνος, πρέπει να μείνεις στο σπίτι γνωρίζοντας ότι τα παιδιά σου θα βρίσκονται μακριά, είναι δύσκολο να το διαχειριστείς ψυχολογικά. Γι' αυτό οι παίκτες που έχουν της οικογένειές τους μαζί αισθάνονται πιο άνετα. Εγώ έχω την οικογένειά μου εδώ, είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι με φάρμακα, φαγητό, μάσκες, γάντια και ό,τι χρειαζόμαστε. Μπορούμε να μείνουμε στο σπίτι. Είναι κάτι που μου είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια, είναι κάτι θετικό μέσα σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε θετικά, είναι σημαντικό να μην ταξιδεύουμε γιατί έτσι θα βρισκόμασταν σε κίνδυνο στο αεροδρόμιο, στο αεροπλάνο κτλ.

Περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, παίζουμε, βλέπουμε ταινίες, έχω αρκετό χρόνο για να δω αγώνες, να βρω νέες ιδέες και να βελτιωθώ χωρίς το άγχος των αγώνων. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, πρέπει να καταλάβετε την κατάσταση, να είστε πειθαρχημένοι, να ακούτε την κυβέρνηση και τους ειδικούς, τους γιατρούς. Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να ζήσουμε με αυτή την αλλαγή στη ζωή μας μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".