EuroLeague: Bλέποντας και κάνοντας - Πρόθεση να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν

Ο κορονοϊός έχει σταματήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα, η EuroLeague έχει βάλει λουκέτο μέχρι τις 11 Απριλίου, αλλά οι άνθρωποι της διοργάνωσης θέλουν να τελειώσει κανονικά η σεζόν.

 EuroLeague: Bλέποντας και κάνοντας - Πρόθεση να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν

Σε σερβικά ΜΜΕ μίλησε ο Έντουαρντ Σκοτ. Πρόκειται για τον Chief Operations Office της EuroLeague και τα λόγια του είναι σημαντικά για το μέλλον της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση έχει βάλει "λουκέτο" στο πρωτάθλημα τουλάχιστον έως αητν 11η Απριλίου και ακολούθως θα αποφασίσει για το πως θα πορευτεί. Υπάρχει φημολογία για "τέλος της σεζόν" πως η λίγκα "θα σταματήσει για φέτος", αλλά εκείνος με δηλώσεις του ναι μεν ξεκαθάρισε πως η διοργάνωση λειτουργεί "βλέποντας και κάνοντας", αλλά ξεκαθάρισε πως η επιθυμία είναι το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί κανονικά, έστω και με διαφορετικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, είπε: "Αντιμετωπίζουμε μια πολύ ρευστή κατάσταση. Καθημερινά λαμβάνουμε νέες πληροφορίες, ακόμη κι από ώρα σε ώρα μαθαίνουμε νέα πράγματα. Οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι με βάση αυτές τις πληροφορίες. Τη δεδομένη στιγμή, το πλάνο αναφέρει πως θα διεξαχθεί το Final Four της EuroLeague στην ημερομηνία που είχε οριστεί αρχικά. Από εκεί και πέρα, αν κριθεί απαραίτητο, θα επανεξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο, βάσει του πώς εξελίσσεται η ιστορία με τον κορονοϊό στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχει κατά νου το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά τόσο η EuroLeague όσο και το EuroCup. Στόχος είναι να αναδειχθούν πρωταθλητές στις δύο διοργανώσεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δεδομένων των συνθηκών, θα καθίσουμε στο τραπέζι με τις ομάδες και θα αποφασίσουμε πώς θα τελειώσει η φετινή σεζόν".