Λάρκιν στους Τούρκους που θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν: «Ο ιός εξαπλώνεται - Δεν αξίζει τον κόπο»

Ο Σέιν Λάρκιν εξέφρασε την αντίθεση του με το γεγονός πως στην Τουρκία συνεχίζουν το πρωτάθλημα μπάσκετ, παρά την έξαρση του κορονοϊού. «Προτεραιότητα η ασφάλεια»

Λάρκιν στους Τούρκους που θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν: «Ο ιός εξαπλώνεται - Δεν αξίζει τον κόπο»

Tα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν αναβάλει την αγωνιστική τους δράση, αλλά η τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ, όπως και το κράτος της χώρας, συνεχίζουν απτόητοι! Μέχρι και η EuroLeague ανέστειλε την λειτουργία της μέχρι νεοτέρας, αλλά οι Τούρκοι θέλουν να συνεχίσουν.

Αρκετοί παίκτες έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με το γεγονός και έχει ιδιαίτερη σημασία η τοποθέτηση του σούπερ-σταρ της Αναντολού Εφές, Σέιν Λάρκιν, του κατά γενική ομολογία πιο φορμαρισμένου μπασκετμπολίστα στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός γκαρντ, που πήρε την τουρκική υπηκοότητα, τα... έχωσε στους ανθρώπους που διοικούν το τουρκικό μπάσκετ.

Το μήνυμα του: "Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού σε όσους παίρνουν τις αποφάσεις και είναι υπεύθυνοι για τους χειρισμούς στο θέμα του κορονοϊού, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η τουρκική λίγκα συνεχίζει να παίζει, όταν όλα τα άλλα πρωταθλήματα του κόσμου είτε διακόπησαν είτε σταμάτησαν.

Καταλαβαίνω πως το να γίνονται αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες τους κάνει κάπως πιο ασφαλείς, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι αρκετά ασφαλές. Ως παίκτης του μπάσκετ, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κάτι που να απολαμβάνουμε περισσότερο από το να είμαστε εκεί έξω, να παίζουμε αγώνες, να ανταγωνιστόμαστε ο ένας τον άλλο, αλλά αυτή την στιγμή ο ιός εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, κάτι που μεγαλώνει το ρίσκο σε σχέση με πριν. Οπότε το να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια, δεν αξίζει τον κόπο.

Αυτή είναι η άποψή μου και είμαι σίγουρος ότι τη μοιράζονται επίσης άλλοι παίκτες. Θέλω η ασφάλεια όλων να είναι η πρώτη προτεραιότητα και πιστεύω ότι η διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο ή κατανόηση του ιού είναι το καλύτερο"