Ολυμπιακός - Αρμάνι: Ματς τελικός στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός με «διπλό» επί της Αρμάνι μέσα στο Βερολίνο, θα έχει την δυνατότητα να καβαλήσει στην κατάταξη τους Ιταλούς, συν τις Βαλένθια, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις, που έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές. 

Ολυμπιακός - Αρμάνι: Ματς τελικός στο Βερολίνο

Είναι κομβικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, το οποίο τελικά θα διεξαχθεί στο Βερολίνο Βλέπετε, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάταξη, υπάρχει ένα τεράστιο «πρέπει» στους Πειραιώτες για να φτάσουν στην επικράτηση. Βρίσκονται στην 11η θέση με ρεκόρ 12-16, ισοβαθμώντας μαζί με τις Αρμάνι Μιλάνο, Μπασκόνια, Βαλένθια και Ζαλγκίρις!

Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό που το ματς με την Αρμάνι θα γίνει το ματς στο Βερολίνο

Πέντε ομάδες, λοιπόν, διεκδικούν μία είσοδο στην οκτάδα, ενώ μία θέση παραπάνω θα συναντήσουμε τις Φενέρμπαχτσε και Χίμκι με ρεκόρ 13-15. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει πάση-θυσία το "διπλό", όχι μόνο για να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στους Ιταλούς (θα τους έχουν και στην ισοβαθμία, έχοντάς τους κερδίσει μέσα-έξω), αλλά και για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Euroleague: Στο Βερολίνο το Αρμάνι - Ολυμπιακός

Να τονίσουμε και κάτι άλλο. Εφόσον επικρατήσει ο Ολυμπιακός, στο ενδεχόμενο που δεν υπάρξει έκπληξη στις άλλες αναμετρήσεις, ενδεχομένως και να καβαλήσει τις Βαλένθια (παίζει στην Πόλη κόντρα στην εντυπωσιακή φέτος Εφές), Μπασκόνια (παίζει στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι) και Ζαλγκίρις (παίζει με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη).

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, το πόσο σημαντικό είναι για τους Πειραιώτες να πάρουν το "διπλό" μέσα στο Βερολίνο, το οποίο θα είναι και το πρώτο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο, στην εποχή επιστροφής του στο μεγάλο λιμάνι.

Υπερέχει ο Ολυμπιακός

Στη στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός υπερτερεί απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, στους βασικούς τομείς. Οι Πειραιώτες σκοράρουν περισσότερο (78.1 – 81.0), είναι πιο αποτελεσματικοί στα ριμπάουντ (33.5 – 35.1), είναι ανώτεροι στο κομμάτι των ασίστ (15.8 – 17.1), κάνουν περισσότερα κλεψίματα (5.2 – 6.3) και εμφανίζονται πιο ικανοί στα δίποντα (49.3% - 55.8%). Οι Ιταλοί υπερτερούν μόνο στα τρίποντα (37.9% - 35.7%) και στην άμυνα (80.9% - 82.5%).