Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό που το ματς με την Αρμάνι θα γίνει στο Βερολίνο

Ικανοποίηση και ανακούφιση επικρατεί στην ΚΑΕ Ολυμπιακός που έστω και την τελευταία στιγμή, η EuroLeague αποφάσισε να μην γίνει το ματς στο Μιλάνο. Γλίτωσαν την καραντίνα.

Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό που το ματς με την Αρμάνι θα γίνει στο  Βερολίνο

Η EuroLeague ανακοίνωσε πως το παιχνίδι Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, με την διοργανώτρια αρχή να δείχνει... ευαισθησία έστω και την τελευταία στιγμή. Ας μην ξεχνάμε πως νωρίτερα είχε απορρίψει το αίτημα της πειραϊκής ΚΑΕ, το οποίο πρότεινε είτε αναβολή της αναμέτρησης, είτε διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη ιταλική πόλη ή και σε άλλη χώρα.

Euroleague: Στο Βερολίνο το Αρμάνι - Ολυμπιακός

Ξέρετε, στο μεγάλο λιμάνι, δεν φοβόντουσαν τόσο το να ταξιδέψουν στο Μιλάνο, όσο την καραντίνα που θα έμπαινε η ομάδα με την επιστροφή της από τον ιταλικό βορρά. Για το ταξίδι στο Μιλάνο δεν είχαν ιδιαίτερη ανησυχία καθώς είχαν προετοιμάσει και οργανώσει σωστά το ταξίδι τους, έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Πτήση τσάρτερ, πρώτος σταθμός Γένοβα και μετά οδικώς στο Μιλάνο, κατευθείαν στο γήπεδο και μετά γυρισμός στο αεροπλάνο για επιστροφή στην Αθήνα.

Νέντοβιτς κατά Euroleague για τη μετάθεση του Αρμάνι - Ολυμπιακός:«Πρόκειται για αστείο»

Αυτό που τους φόβιζε και τους άγχωνε, ήταν η ξεκάθαρη ενημέρωση που είχαν από το Υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα, πως στο ενδεχόμενο που ταξίδευαν στο Μιλάνο, θα έπρεπε να μπουν υποχρεωτικά άπαντες σε καραντίνα 14 ημερών! Πέρα από το προσωπικό επίπεδο, καθώς κανείς δεν θα ήθελε να μπει σε περιορισμό μένοντας μακριά από το σπίτι και την οικογένεια του, υπάρχει και το αγωνιστικό θέμα. Πως θα έπαιζε η ομάδα κόντρα σε Ρεάλ και Ερυθρό Αστέρα, με την ομάδα να βρίσκεται σε καραντίνα; Αυτό ήταν που τους προβλημάτιζε.

Αρμάνι - Ολυμπιακός: Κορονοϊός, Μιλάνο, Ευρωλίγκα, καραντίνα και στη... μέση ο Ολυμπιακός!

Τελικά, όμως, η EuroLeague, η οποία μέχρι πρότινος δεν έκανε ούτε βήμα πίσω, προχωρώντας καθαρά με το γράμμα του νόμου, αντιλήφθηκε την κρισιμότητα της κατάστασης. Έγινε δέκτης πολλών παραπόνων (όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά και από άλλες ομάδες) και αποφάσισε να αλλάξει την διεξαγωγή του αγώνα. Όχι σε ιταλική πόλη (οι Πειραιώτες δεν είχαν πρόβλημα να γίνει το ματς και στη Ρώμη για παράδειγμα), αλλά και σε άλλη χώρα, κατασταλάζοντας στη Γερμανία και στο Βερολίνο. To τζάμπολ την Παρασκευή (13/3, 21:45).

Ανακούφιση, λοιπόν, και ικανοποίηση στον Ολυμπιακό για την απόφαση της EuroLeague. Γιατί με αυτόν τον τρόπο η διοργανώτρια αρχή, έστω και καθυστερημένα, προσέχει τόσο την υγεία των αθλητών και του σταφ της ομάδας, όσο φυσικά και το αγωνιστικό μέλλον των "ερυθρολεύκων", καθώς θα γλιτώσουν την καραντίνα 14 ημερών στην Αθήνα.