Euroleague: Πρώτο μέλος της ομάδας της δεκαετίας ο Χάινς (vid)

Ο Κάιλ Χάινς είναι ο πρώτος που μπήκε στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague.

Euroleague: Πρώτο μέλος της ομάδας της δεκαετίας ο Χάινς (vid)

Το πρώτο μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας 2010-2020 στην Euroleague αποτελεί ο Κάιλ Χάινς, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή.

Ο Αμερικανός σέντερ έχει τέσσερις κατακτήσεις δυο με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δυο με Ολυμπιακό, ενώ θεωρείται ο παίκτης που άλλαξε μια ολόκληρη γενιά στην θέση «5».

Ο Χάινς δήλωσε για την συγκεκριμένη διάκριση:

«Ποτέ δεν κοίταζα τους ατομικούς τίτλους, αλλά αυτή η τιμή είναι πραγματικά ξεχωριστή. Δεκάδες ταλαντούχοι παίκτες αγωνίστηκαν μέσα σε αυτήν τη δεκαετία και το κάνει ξεχωριστό για μένα που δεν με επέλεξαν μόνο οι συμπαίκτες μου ή οι αντίπαλοι, αλλά επίσης οι προπονητές, τα media και οι φίλαθλοι. Δεν το πιστεύω ακόμα. Είναι πραγματικά απίστευτο.

Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου πριν δέκα χρόνια δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια διάκριση. Μερικές φορές νιώθω πως ακόμα ονειρεύομαι. Ελάχιστοι έχουν κερδίσει τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους. Είναι απίστευτο. Η Ευρωλίγκα αναγνωρίζεται παντού ως μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως και όλοι πλέον καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να διακρίνεσαι σε αυτήν. Πόσο δε μάλιστα να κερδίζεις ένα πρωτάθλημα.

Ανυπομονώ να δω πόσο ακόμα θα αναπτυχθεί αυτή η λίγκα. Νιώθω περήφανος και χαρούμενος πως αποτέλεσε κομμάτι της όλα αυτά τα δέκα χρόνια κι ανυπομονώ να συνεχίσω και να μοιραστεί μερικές ακόμα σημαντικές στιγμές και την επόμενη δεκαετία»

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα που δημοσιέυτηκε στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube: