Παναθηναϊκός: Μπορεί να αντιδράσει; - Παραδοχή Βουγιούκα: «Σήμερα, η απάντηση είναι σίγουρα όχι»

Ο Ιάν Βουγιούκας βλέπει έναν άρρωστο Παναθηναϊκό. «Θα ήμουν αστείος αν έλεγα ότι θα πάμε στη Φενέρ να κερδίσουμε», η εκτίμησή του ενώ αναφέρει: «Στην τέταρτη περίοδο αφήσαμε το ματς και παίζαμε πάνω-κάτω σα να κάνουμε πλάκα».

Παναθηναϊκός: Μπορεί να αντιδράσει; - Παραδοχή Βουγιούκα: «Σήμερα, η απάντηση είναι σίγουρα όχι»

Λένε ότι για να λύσεις μία προβληματική κατάσταση θα πρέπει πρώτα να εντοπίσεις την πηγή του... κακού και φυσικά να παραδεχθείς την ύπαρξη της για να προχωρήσεις σε διαδικασία εξομάλυνσης.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και στην απογοητευτική εικόνα που βγάζει η ομάδα, η οποία μετρά έξι ήττες στις τελευταίες επτά ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, κινδυνεύοντας να μείνει ακόμη και εκτός πλέι οφ αν συνεχίσει έτσι, ο Ίαν Βουγιούκας όχι μόνο παραδέχεται την αγωνιστική... κατηφόρα, αλλά υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ομάδα είναι «άρρωστη».

Παναθηναϊκός: Αλλάζει ή βουλιάζει!

Ο έμπειρος σέντερ δεν... κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις μετά τη βαριά ήττα (66-97) από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, για την 28η αγωνιστική της Euroleague, επισημαίνοντας ότι έτσι όπως έχει η διαμορφωθεί η κατάσταση στο «τριφύλλι» στα τελευταία ματς δε γνωρίζει αν υπάρχει κάποιο... «φάρμακο για να γιατρευτούμε»...

Η... παλιοσειρά του Παναθηναϊκού, μάλιστα, υπογράμμισε ότι δε θυμάται στα χρόνια που είναι στην ομάδα να υπήρξαν τόσα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, ενώ δεν μπορεί να εξηγήσει πώς, η υποδειγματική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις δεν αποτυπώνεται στο παρκέ.

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να προστατεύσει στην Πόλη, απέναντι στη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την έκτη θέση της κατάταξης, με τον Βουγιούκα να μη... μασάει τα λόγια του και να τονίζει σε ερώτηση σχετικά με το αν μπορούν αυτοί οι «πράσινοι» να πάρουν το «διπλό» ότι... «αν με ρωτάς σήμερα η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Θα ήμουν αστείος αν έλεγα ότι θα πάμε στη Φενέρ να κερδίσουμε».

Ωστοσο, αφού παραδέχθηκε ότι η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτέλεσε βαρύ... ταρακούνημα, ο ίδιος ευελπιστεί σε αντίδραση.

Τελος, ο Βουγιούκας ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη χθεσινή (5/3) εικόνα, ενώ έκανε λόγο για άμεση βελτίωση, επισημαίνοντας ότι... «δεν έχουμε άλλη επιλογή, αυτή είναι η ζωή μας και με αυτό ασχολούμαστε όλη μέρα. Εμείς σίγουρα την πονάμε την ομάδα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

- Για ακόμη μία φορά η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτική. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ομάδα νοσεί;

«Σίγουρα. Είμαστε "άρρωστοι". Όπως ήμουν κυριολεκτικά εγώ και ο Παπαγιάννης για δέκα ημέρες άρρωστοι και ακόμα δεν έχουμε συνέλθει, έτσι είναι και μεταφορικά η ομάδα τώρα. Δεν ξέρω ποιό είναι το φάρμακο για να γιατρευτούμε. Παρουσιάζουμε στην προπόνηση ένα καλύτερο πρόσωπο, αλλά αυτό δε "βγαίνει" στα παιχνίδια και στον αγωνιστικό χώρο. Το να χάνεις με 30 πόντους στην έδρα σου από οποιαδήποτε ομάδα είναι ένα πολύ γερό ταρακούνημα. Βέβαια οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η ΤΣΣΚΑ έπαιξε πολύ καλύτερο μπάσκετ από εμάς. Ωστόσο υπάρχει συνέχεια. Να μην έχουμε κοντινή μνήμη να δουλέψουμε, να γίνουμε πιο σκληροί και αποτελεσματικοί».

- Πλέον στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη Παρασκευή παίζετε απέναντι στη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για την διαφύλαξη της έκτης θέσης στην κατάταξη. Με αυτή την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, είναι ικανός για την αντίδραση;

«Αν με ρωτάς σήμερα η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Θα ήμουν αστείος αν έλεγα ότι θα πάμε στη Φενέρ να κερδίσουμε. Η σημερινή ήττα πονάει πάρα πολύ και όχι μόνο βαθμολογικά. Δεν θυμάμαι και δεν ξέρω αν έχω υπάρξει στον Παναθηναϊκό με τόσα κακά αποτελέσματα και μάλιστα διαδοχικά. Ελπίζω κάτι να αλλάξει δραστικά, ξεκινώντας από τους παίκτες, για να έχουμε κάποια τύχη στη έδρα της Φενερμπαχτσέ».

- Στα αποδυτήρια υπάρχει απογοήτευση; Και ποια είναι τα μηνύματα από τον Ρικ Πιτίνο;

«Μπορείτε να δείτε ότι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη περίοδο αφήσαμε το ματς και παίζαμε πάνω-κάτω σα να κάνουμε πλάκα... Το ματς εκείνη τη στιγμή είχε χαθεί, απλώς αν είχαμε συγκεντρωθεί η διαφορά δεν θα ήταν 30 πόντοι, αλλά 15. Εχουμε μια εικόνα απογοητευτική, αλλά η σεζόν συνεχίζεται και θα βρεθούμε σε μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα την άλλη εβδομάδα, απέναντι σε μία Φενέρ που και αυτή "καίγεται" για τη νίκη».

- Πιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού; Υπήρχε από τους φιλάθλους μεγάλη αγανάκτηση και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι άρχισε να αποχωρεί από το 35.

«Το σίγουρο είναι ότι τους ζητάμε συγνώμη για την εικόνα που είχαμε. Θα προσπαθήσουμε οι παίκτες και όλο το επιτελείο να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αυτή είναι η ζωή μας και με αυτό ασχολούμαστε όλη μέρα. Εμείς σίγουρα την πονάμε την ομάδα και ελπίζω να δείξουμε βελτίωση στη συνέχεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ