Παναθηναϊκός: Αλλάζει ή βουλιάζει, δεν μπορεί ο Πιτίνο

Η εικόνα του Παναθηναϊκού γίνεται χειρότερη και ο Πιτίνο  δεν μπορεί πλέον να εμπνεύσει.

Παναθηναϊκός: Αλλάζει ή βουλιάζει, δεν μπορεί ο Πιτίνο

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη «συντριβή» από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ χάνοντας με τη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα μετά από άθλια εμφάνιση. Ηταν μια ακόμα κακή παρουσία με την ίδια εικόνα να επαναλαμβάνεται στα τελευταία πέντε ματς.

Πλέον τα περιθώρια για την πρόκριση έχουν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα, καθώς το πρόγραμμα είναι δύσκολο με αγώνες απέναντι σε ομάδες που «καίγονται» για να περάσουν στα πλέι οφ ή στην πρώτη τετράδα.

Ο Πιτίνο χρησιμοποίησε τριάντα «δεν» στη συνέντευξη Τύπου!

Το κυριότερο είναι πως ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά επιδεινώνεται η κατάστασή του την ώρα που και το υποτιθέμενο «δυνατό χαρτί» του, η επίθεση αρχίζει να αποτελεί επιπλέον πρόβλημα.

Οι Φριντέτ, Ράις και Ράουτινς είναι δεδομένο πως έχουν πρόβλημα στην άμυνα, γίνονται «εύκολος στόχος» από τους αντιπάλους και ο Πιτίνο αδυνατεί να βρει τρόπο να τους… κρύψει.

Ο Αμερικανός τεχνικός εδώ και εβδομάδες περιγράφει τα προβλήματα, κάνει διαπιστώσεις, παρατηρεί πράγματα για την εικόνα της ομάδας του, αλλά δεν κάνει κάτι να αλλάξει τα πράγματα.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την δυνατότητα πλέον του Πιτίνο να παρέμβει στην ομάδα του, να δώσει τα… φώτα του και να εμπνεύσει τους παίκτες του να παίξουν καλύτερα.

Είναι εμφανές πως η ομάδα του δεν είναι σε απόλυτη σύνδεση μαζί του, δεν βρίσκονται όλοι στην ίδια σελίδα και η διαχείριση της υπόθεσης του Παππά δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας.

Ο 67χρονος τεχνικός παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και αυτή η παραδοχή καταδεικνύει και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται πνευματικά ο τεχνικός των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός πλέον κινδυνεύει με τεράστιο κάζο, να μείνει «εκτός νυμφώνος» με 6 ήττες στα τελευταία επτά παιχνίδια και από εκεί που βρισκόταν έτοιμος να πάει στην πρώτη τετράδα, να αποκλειστεί!

Το πρόγραμμα είναι… Γολγοθάς, καθώς ακολουθούν οι αγώνες με: Φενέρμπαχτσε (εκτός), Αλμπα (εκτός), Χίμκι (εντός), Εφές (εκτός), Μακάμπι (εντός), Μπασκόνια (εκτός). Με την εικόνα, η οποία γίνεται ολοένα και χειρότερη ουδείς είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρει το «τριφύλλι».

Συνεπώς θα πρέπει να αλλάξει. Είτε προπονητή, είτε πρόσωπο για να γλιτώσει το μέγιστο κάζο…