Ανακοίνωση EuroLeague: «Κάναμε λάθος, δεν ήταν τρεις βολές στον Γουίλμπεκιν»

Στον Ολυμπιακό... έβραζαν με την διαιτησία στο Τελ Αβίβ, στράφηκαν στην EuroLeague και η διοργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται πως έγινε λάθος: «Κακώς δόθηκαν τρεις βολές στον Γουίλμπεκιν». 

Ανακοίνωση EuroLeague: «Κάναμε λάθος, δεν ήταν τρεις βολές στον Γουίλμπεκιν»

Στον Ολυμπιακό υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για την διαιτησία της αναμέτρησης κόντρα στη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Στο μεγάλο λιμάνι... βράζουν με τους Μπελόσεβιτς (ήταν επικεφαλής), Ρίζικ και Βίλιους και ειδικά για τις κρίσιμες αποφάσεις που πήραν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Διότι πήραν σφυρίγματα που έκριναν την εξέλιξη του παιχνιδιού. Μάλιστα, οι "ερυθρόλευκοι" εξέφρασαν επίσημα τα παράπονα τους στη διοργανώτρια αρχή, επισημαίνοντας πως η τριάδα των ρέφερι πήρε λάθος αποφάσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να διαμορφώσουν το τελικό σκορ.

Οι "ερυθρόλευκοι" απορούν πως γίνεται να δόθηκε εντολή για τρεις βολές στον Σκότι Γουίλμπεκιν, στο φάουλ που του έκανε ο Κώστας Παπανικολάου, από την στιγμή που ο Αμερικανός γκαρντ της Μακάμπι δεν ήταν σε θέση για σουτ. Και το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως στη συνέχεια οι ρέφερι συμβουλεύτηκαν το ριπλέι της φάσης, με το βίντεο να δείχνει ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε λόγος για βολές στους γηπεδούχους. Αποτέλεσμα; Να ευστοχήσει και στις τρεις, με το σκορ στο 65-69 να μετατρέπεται σε 68-69, στα 25'' πριν το τέλος.

Στο μεγάλο λιμάνι είναι πυρ και μανία με την συγκεκριμένη εξόφθαλμη φάση, ενώ είναι δυσαρεστημένοι και με την επόμενη. Ο Γουέιντ Μπάλντγουίν στη συνέχεια πήγε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, οι Ισραηλινοί του έκαναν φάουλ, αλλά δεν δόθηκε αντιαθλητικό, σύμφωνα με τους Πειραιώτες. Στη συνέχεια, ο γκαρντ του Ολυμπιακού μέτρησε 1/2 βολές (68-70), με τον Γουίλμπεκιν ακολούθως να ευστοχεί στο καθοριστικό τρίποντο που διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στον Ολυμπιακό είναι εκνευρισμένοι με τους διαιτητές, όχι μόνο γιατί εκτιμούν πως αδικήθηκε η ομάδα τους (ειδικά στην πεντακάθαρη φάση με το φάουλ του Παπανικολάου), αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο έδειξαν έλλειψη σεβασμού στην ομάδα του Πειραιά.

Τρία λάθη έφεραν χαρακίρι στο Τελ Αβίβ

Η EuroLeague παραδέχτηκε το λάθος της

Το απόγευμα του Σαββάτου (29/2), μάλιστα, η EuroLeague πήρε επίσημα θέση για το θέμα. Η διοργανώτρια αρχή παραδέχτηκε πως κακώς δόθηκαν τρεις βολές στον Σκότι Γουίλμπεκιν στο φάουλ από τον Κώστα Παπανικολάου, επισημαίνοντας πως η σωστή απόφαση θα ήταν να δοθεί απλά κατοχή στους Ισραηλινούς για την επαναφορά της μπάλας.

«Το αμυντικό φάουλ του Παπανικολάου ήταν σωστό, όμως θα έπρεπε να δοθεί απλό φάουλ και η μπάλα να οδηγηθεί εκτός γραμμής με κατοχή για την Μακάμπι. Οι τρεις βολές δεν έπρεπε να δοθούν για τον Γουίλμπεκιν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της EuroLeague.