Ολυμπιακός - Μακάμπι: Αυτή είναι η ομάδα του Σφαιρόπουλου

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε το αγωνιστικό προφίλ της Μακάμπι, η οποία πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, διεκδικώντας το πλεονέκτημα έδρας.

Ολυμπιακός - Μακάμπι: Αυτή είναι η ομάδα του Σφαιρόπουλου

Ο μεγάλος στόχος της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι το come back στα φάιναλ φορ, δεδομένου ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 βρίσκεται εκτός τελικής φάσης τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το ρεκόρ της -μέχρι στιγμής- είναι 17 νίκες και 8 ήττες και παλεύει για μια θέση στην πρώτη 4άδα, που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας (συγκατοικεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με την εν δυνάμει πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ).

Το πιο λαμπρό αστέρι: Ο Σκότι Γουίλμπεκιν! Ο Αμερικανός γκαρντ -με τουρκικό διαβατήριο- είναι ο κινητήριος μοχλός στο παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δημιουργεί, σκοράρει, «κλέβει». Κοινώς τα κάνει όλα και συμφέρει!

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω: Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έχει γράψει τη δική του ιστορία με τον Ολυμπιακό. Από το 2005 ως το 2008 ήταν στο «ερυθρόλευκο» επιτελείο ως βοηθός, ενώ ως head coach οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση δύο σερί πρωταθλημάτων Ελλάδος (2014-15, 2015-16). Μαζί του στο τεχνικό επιτελέιο βρίσκεται ο Βασίλης Γεραγωτέλλης, ο οποίος επίσης έχει εργαστεί στην ομάδα μας. Στο ρόστερ της ομάδας του Λαού βρίσκεται ένας παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας. Πρόκειται για τον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2010 για χάρη του Ηλυσιακού, ενώ τη σεζόν 2014-15 εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα μέλη της Μακάμπι που συνδέονται με την Ελλάδα… Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδος, ο Σκότι Γουίλμπεκιν υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ενώ ο Τζέικ Κοέν αγωνίστηκε τη σεζόν 2015-16 στον Άρη.

Like a tourist: Σε περίπτωση που ταξιδέψετε στην ισραηλινή πόλη για να στηρίξετε την ομάδας μας, σας παραθέτουμε μερικά tip-off. Το Τελ Αβίβ βρίσκεται στα παράλια της Μεσογείου και έχει περίπου 3.850.000 κατοίκους.

Must see: Το Μουσείο Εβραϊκής Διασποράς, καθώς και το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ.

Must do: Βόλτα στην κεντρική πλατεία, Ράμπιν, ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το παρατηρητήριο, Azrieli, για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης.

Must eat: Χούμους, φαλάφελ (τηγανιτά κεφτεδάκια από αλεσμένα ρεβύθια ή φάβα) και manakish (μια πίτα με θυμάρι, τυρί και κιμά).

Ξέρατε ότι...

* Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, Τέιλορ Ρότσεστι, έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ (2015-16).

*Σε σχέση με την πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων, το ρόστερ της Μακάμπι έχει διαφοροποιηθεί, καθώς προστέθηκαν τρεις νέοι παίκτες. Πρόκειται για τους Jalen Reynolds, Aaron Jackson και Amar'e Stoudemire.

Team Info

Club Address:

Yigal Alon 53, Tel Aviv - Israel

Arena:

MENORA MIVTACHIM ARENA (10.383)
51, Igal Alon, 67062 Tel Aviv

Tel. +972 3 605 9333
Club Official Website