Η EuroLeague ανακοίνωσε την άρση του ban στον Ολυμπιακό!

Με ανακοίνωσή της την Τρίτη (25/2), η EuroLeague γνωστοποίησε την άρση του ban στον Ολυμπιακό!

Η EuroLeague ανακοίνωσε την άρση του ban στον Ολυμπιακό!

Μεταξύ άλλων αυτό σημαίνει ότι τόσο ο Ντουάιτ Μπάικς, όσο και ο Σακίλ ΜακΚίσικ θα ταξιδέψουν με την αποστολή στο Ισραήλ (αναχώρηση σήμερα στις 21:30) και θα αγωνιστούν στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Μακάμπι (27/2).

Η ανακοίνωση:

To οικονομικό επιτελείο της EuroLeague έλαβε απόφασή σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία κινήθηκε με βάση πιθανή παράβαση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, παραλείποντας να παράσχει πληροφορίες και την μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχεδίων συμμόρφωσης σύμφωνα με τα άρθρα 32. α), δ) και ε) αντιστοίχως, του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της EuroLeague και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό εγγραφής νέων παικτών σε περίοδο 30 ημερών.

Εξετάστηκε η διαδικασία και ως αποτέλεσμα αυτής, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

1. Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 32. α) και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα Καλαθοσφαίρισης της Ευρωλίγκα.

2. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με περιορισμό των εξόδων των παικτών ως εξής:

Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου μισθολογικού κόστους για την περίοδο Euroleague 2020-21.

Μείωση κατά 5% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για την περίοδο 2021-22.

3. Η απαγόρευση της εγγραφής παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει την ημέρα της παρούσας απόφασης, επομένως στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ