Ένωση Διαιτητών Euroleague: «Δεν γίνεται να περιμένουμε μέχρι ένας διαιτητής να…»

Η Ένωση Διαιτητών της Euroleague πήρε θέση για την επίθεση στο ταξί, που επέβαιναν οι τρεις διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα.

Ένωση Διαιτητών Euroleague: «Δεν γίνεται να περιμένουμε μέχρι ένας διαιτητής να…»

Περίπου τρεις μέρες μετά την επίθεση στο ταξί, που επέβαιναν οι τρεις ρέφερι του αγώνα Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα, η Ένωση Διαιτητών της Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Η Ένωση Διαιτητών της Euroleague Basketball καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στους διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα στις 22 Φεβρουαρίου 2020.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Επίθεση στους διαιτητές, στο «Υγεία» ο Λαμόνικα

Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να επιτραπεί η επανάληψη τέτοιας πράξης βίας κι αυτό που συνέβη θα πρέπει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται εντός κι εκτός παρκέ.

Δεν γίνεται να περιμένουμε μέχρι ένας διαιτητής να τραυματιστεί σοβαρά ή ακόμη χειρότερα να σκοτωθεί, όπως θα μπορούσε να έχει συμβεί στην Αθήνα κι ευτυχώς για όλους δεν έγινε.

Ο Τούρκος ρέφερι Μαγκουλκότς για την επίθεση στον Λαμόνικα: «Προφανώς ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού»

Ελπίζουμε ότι άμεσα, μαζί με τους εκπροσώπους της Euroleague και των ομάδων, θα βρούμε έναν τρόπο να εξαλείψουμε τέτοιες ενέργειες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον αθλητισμό».

Ο Λαμόνικα περιγράφει αναλυτικά την επίθεση που δέχθηκε στο ταξί μετά το Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα