Η EuroLeague εξηγεί γιατί δεν τίθεται θέμα μηδενισμού του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να παρουσιαστεί έχοντας μόλις 9 υγιείς παίκτες απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλά η EuroLeague εξηγεί πως ακριβώς έχει ο κανονισμός.

Η EuroLeague εξηγεί γιατί δεν τίθεται θέμα μηδενισμού του Ολυμπιακού

Οι Μπράντον Πολ και Όγκουστιν Ρούμπιτ βρίσκονται στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετωπίζουν υψηλό πυρετό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό, καθώς κινδυνεύει να παρουσιαστεί έχοντας μόλις 9 παίκτες υγιείς.

Τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Αντώνη Κόνιαρη, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Σάσα Βεζένκοφ, Γουέιντ Μπάλντγουϊν, Οκτάβιους Αλέξανδρο Νικολαϊδη, συν τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος και θα δηλωθεί.

Ολυμπιακός: Με πυρετό και ο Ρούμπιτ στο νοσοκομείο - Αδυνατεί να παρουσιάσει δεκάδα

Τι σημαίνει αυτό; Η διοργάνωση αναφέρει πως απαιτούνται τουλάχιστον 10 παίκτες στην αποστολή για να γίνει ο αγώνας, οπότε σε αντίθεση περίπτωση, υπάρχουν κυρώσεις.

Όμως, η EuroLeague εξηγεί κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες αλλάζουν τα δεδομένα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, ναι μεν η κάθε ομάδα χρειάζεται δέκα παίκτες για το τζάμπολ, αλλά εφόσον αποδειχθεί πως υπάρχει πρόβλημα με τραυματισμούς και ιώσεις, τότε έχει την δυνατότητα να παρουσιαστεί ακόμη και με οκτώ παίκτες στην αναμέτρηση!

Δεν υπάρχει, λοιπόν, θέμα μηδενισμού για τον Ολυμπιακό, ενώ στη περίπτωση που οι αθλητές είναι λιγότεροι από οκτώ, θα υπάρξει αναβολή στην αναμέτρηση.