Ολυμπιακός: Έφτασε ο Μπάικς και αναμένει την άρση του ban από την EuroLeague

Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, Ντουάιτ Μπάικς, έφτασε στην Αθήνα, φόρεσε το κόκκινο κασκόλ και αναμένει την άρση του ban ώστε να παίξει με την ομάδα. 

Ολυμπιακός: Έφτασε ο Μπάικς και αναμένει την άρση του ban από την EuroLeague

Στην ώρα του έφτασε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Ντουάιτ Μπάικς. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κίνα, συμφώνησε για συμβόλαιο συνεργασίας 1,5 έτους.

Ο Ντουάιτ Μπάικς, ο οποίος έχει εμπειρία από την Ευρώπη, έχοντας παίξει σε Οστάνδη και Βαλένθια στο παρελθόν, αναμένει την άρση του ban από την EuroLeague. Ακόμη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με την ομάδα του Πειραιά και είναι απίθανη η συμμετοχή του κόντρα στη Βιλερμπάν την Πέμπτη (20/2). Άλλωστε, ακόμη και αν μπορούσε να αγωνιστεί, δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο ρόστερ έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Ο Ντουάιτ Μπάικς, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού, δήλωσε πως: "Χαίρομαι που είμαι εδώ, είμαι ενθουσιασμένος, θα δώσω τα πάντα. Θέλω να βρω χημεία με την ομάδα. Αναμένω να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και η δουλειά. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ.

Έχω μιλήσει με τον κόουτς. Ο προπονητής θέλει από εμένα να γίνω δημιουργικός, να βοηθήσω στο πικ-εν-ρολ και να οργανώσω το παιχνίδι της ομάδας μέσα από τα συστήματα μας. Έχουμε τραυματίες, αλλά και μεγάλο ταλέντο σαν ομάδα.

Ξέρω τον Ολυμπαικό, ήταν πάντα μία μεγάλη ομάδα. Έχει τεράστια ιστορία και θέλω να γίνω μέρος της. Είναι σπουδαίος οργανισμός. Ομάδα που λειτουργεί σαν οικογένεια, όπως έχω ακούσει».