Oλυμπιακός: Πως θα αποφύγει τον μηδενισμό ο Ολυμπιακός

Ο Μπράντον Πολ βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να παρουσιαστεί με 9άδα παικτών, ενδεχόμενο που θα φέρει μηδενισμό. Έτσι όμως θα γλιτώσει την τιμωρία. 

Oλυμπιακός: Πως θα αποφύγει τον μηδενισμό ο Ολυμπιακός

Ο υψηλός πυρετός που αντιμετωπίζει ο Μπράντον Πολ τον έφερε στο νοσοκομείο και ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να παρουσιαστεί με 9 παίκτες στο παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στη Βιλερμπάν. Ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτό το ενδεχόμενο; Οι "ερυθρόλευκοι" θα τιμωρηθούν με μηδενισμό από την διοργάνωση!

Ετοιμοπόλεμοι είναι μόνο οι: Μπάλντγουϊν, Νικολαίδης, Κόνιαρης, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Ρούμπιτ, Έλις. Οι Σπανούλης-Ρότσεστ-Χαραλαμπόπουλος, είναι νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού.

Στο νοσοκομείο ο Πολ, αμφίβολος με Βιλερμπάν

Kάτι παρόμοιο πήγε να συμβεί και στο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, καθώς ήταν τραυματίας ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ δηλώθηκε. Δεν πήρε όμως καθόλου χρόνο συμμετοχής, αλλά η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός παρέταξε δεκάδα παικτών και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Βέβαια, στο μεγάλο λιμάνι δεν είναι... χαζοί και προφανώς γνωρίζουν τον κανονισμό. Τι πιο εύκολο από το να δηλώσουν (για παράδειγμα) τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague ή ακόμη και τον (εμπύρετο) Μπράντον Πολ, και ας μην παίξει καθόλου ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ώστε να γλιτώσουν τον μηδενισμό.

Ας μην δημιουργείται κινδυνολογία, λοιπόν, λες και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχει, όμως, και μία ακόμη εναλλακτική λύση. Απλή και εύκολη! Ποια είναι αυτή; Να κάνει άρση του ban η EuroLeague και με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρολεύκων", Σακίλ ΜακΚίσικ. Οι Πειραιώτες, άλλωστε, έχουν καταθέσει με στοιχεία και αποδείξεις πως δεν έχουν καμία εκκρεμότητα απέναντι σε κανέναν.

Ολυμπιακός: Το παρασκήνιο πίσω από το ban έχει Μπερτομέου