Ολυμπιακός: Ο Χάκετ αποχώρησε λόγω... Γιανγκ

Ο Ντάνιελ Χάκετ ανανέωσε με την ΤΣΣΚΑ και το fosonline.gr θυμάται τον λόγο που αποχώρησε ο Ιταλός διεθνής γκαρντ από το μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2017. 

Ολυμπιακός: Ο Χάκετ αποχώρησε λόγω... Γιανγκ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανανέωσε το συμβόλαιο της με τον Ντάνιελ Χάκετ, θέλοντας να ανταμείψει τον παίκτη για την προσφορά του στην ομάδα. Δεν τον άφησε να κυκλοφορήσει ελεύθερος στην αγορά και από νωρίς αποφάσισε να τον... δέσει στη Ρωσία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται και προβληματίζονται για τον λόγο που αποχώρησε ο Ιταλός από το μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2017.

Όντως, ήταν ένας μπασκετμπολίστας που "δέθηκε" με τους "ερυθρόλευκους". Του άρεσε η ζωή στα νότια προάστια της Αθήνας, ήταν ευχαριστημένος με την παρουσία του στον Ολυμπιακό και αν ήταν στο χέρι του, θα έμενε για αρκετά χρόνια στην χώρα μας. Δεν δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα (παρά την κακή φήμη που είχε) και αντιθέτως ήταν ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που πέρασαν από το ΣΕΦ. Η ιδιοσυγκρασία του, το ταπεραμέντο του, ταίριαξε τόσο με τον σύλλογο, όσο και με τους συμπαίκτες του.

Και από αγωνιστικής πλευράς φυσικά, προσέφερε, έδωσε και πραγματοποίησε κατά κύριο λόγο εξαιρετικές εμφανίσεις, συνεισφέροντας σε άμυνα, σκορ και δημιουργία. Και βλέποντας φέτος το πως... πονά ο Ολυμπιακός στη θέση του πλέι-μέικερ, ο Ντάνιελ Χάκετ θα ήταν ό,τι έπρεπε για την φετινή ομάδα.

Ήρθε όμως εκείνος ο τραυματισμός του (εκτεταμένη ρήξη οπισθίων μηριαίων ) στο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν τον Δεκέμβρη του 2016 στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Στο μεγάλο λιμάνι στο τέλος ήταν σε... δίλημμα για το αν θα έπρεπε να τον κρατήσουν. Να είστε σίγουροι, πως αν δεν είχε το πρόβλημα με τον τραυματισμό του, η πειραϊκή ΚΑΕ θα του είχε ανανεώσει το συμβόλαιο. Τόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όσο και οι Αγγελόπουλοι, ήταν ευχαριστημένοι από την παρουσία του στην ομάδα.

Όμως, όταν έχεις καεί από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Ας μην ξεχνάμε πως είχε προηγηθεί ο σοβαρός τραυματισμός του Αμερικανού σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ στο γόνατο. Του είχε δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά οι Πειραιώτες το μετάνιωσαν, καθώς ο παίκτης στη συνέχεια δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο, ούτε και ξεπέρασε στο 100% το πρόβλημα του. Πλέον, δεν βρίσκει ούτε ομάδα...

Φοβήθηκαν, λοιπόν, μην επαναληφθεί παρόμοιο πρόβλημα και με... βαριά καρδιά τον αποχαιρέτησαν. Ναι, ο Ντάνιελ Χάκετ ξεπέρασε τον τραυματισμό του, επέστρεψε υγιής και συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις, πρώτα με την Μπάμπεργκ και ακολούθως με την ΤΣΣΚΑ. Καμία σχέση με τον Πάτρικ Γιανγκ. Όμως, στο μεγάλο λιμάνι (από ιατρικής πλευράς) δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι για το μέλλον του. Συμβαίνουν αυτά...

Σε μία από τις περασμένες συνεντεύξεις του είχε σχολιάσει τα εξής: «Είναι κρίμα που η τελευταία μου ανάμνηση με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν η αποχώρησή μου από το παρκέ ως τραυματίας, να με στηρίζουν οι συμπαίκτες μου ώστε να βγω από το γήπεδο. Επέστρεψα, ήμουν 100% έτοιμος τον Ιούνιο όμως οφείλω να σεβαστώ την απόφαση του κλαμπ». Tζέντελμαν, μέχρι τέλους...