Ερυθρός Αστέρας: Ανακοίνωσε πρώην παίκτη του Ολυμπιακού! (pic)

Στο έμψυχο δυναμικό του Ερυθρού Αστέρα ανήκει επίσημα από την Παρασκευή (14/2) ο Κέιλιν Λούκας, ο οποίος είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2011-2012.

Ερυθρός Αστέρας: Ανακοίνωσε πρώην παίκτη του Ολυμπιακού! (pic)

Με τον έμπειρο Αμερικανό Κέιλιν Λούκας ενισχύθηκε το ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα την Παρασκευή, με το σερβικό κλαμπ να ανακοινώνει επίσημα την απόκτησή του.

Ο έμπειρος αθλητής αγωνίζεται ως πλέι μέικερ (έχει ύψος 1.85μ.) και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη G-League με τα χρώματα των Grand Rapids Drive έχοντας μ.ο. 21.9 πόντους (με 39.7% στα τρίποντα), 3.3 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της μεταγραφής για το ελληνικό κοινό έχει να κάνει με το σύντομο πέρασμα του Αμερικανού από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2011-2012!

Πράγματι, ο μόλις 21 ετών τότε Λούκας είχε επιλεχθεί από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς κατευθείαν από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (έπαιξε στο Michigan State) υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2011.

Το ακόμα πιο απίστευτο, βέβαια, είναι ότι ο Λούκας είχε αποχωρήσει τον Ιανουάριο από τον Πειραιά και τη θέση του είχε πάρει ο Έισι Λο, ο Αμερικανός γκαρντ που κέρδισε δύο σερί Ευρωλίγκες και μαζί με αυτές τις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού!

Πέρα από το κολεγιακό των ΗΠΑ και τον Ολυμπιακό, ο Κέιλιν Λούκας έχει αγωνιστεί σε δύο ακόμη πρωταθλήματα και συγκεκριμένα σε αυτά της Τουρκίας (με Μπάνβιτ, Άνκαρα) και του Ισραήλ (με Χάποελ Ιερουσαλήμ).