Μπαρτζώκας: «Ψάχνουμε έναν... Έλις στα γκαρντ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το ματς του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια, τον Έλις και τις επόμενες κινήσεις...

Μπαρτζώκας: «Ψάχνουμε έναν... Έλις στα γκαρντ»

Με αφορμή το παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην απόκτηση του Οκτάβιους Έλις, στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των ερυθρόλευκων, στην ήττα από την Ζενίτ και στο ενδεχόμενο η ομάδα να βγει εκτός στόχων.

Συγκεκριμένα ο Μπαρτζώκας είπε:

«Επειδή είμαστε αριθμητικά λίγοι, είμαστε στην αγορά να κοιτάξουμε και για γκαρντ. Αν ειναι μία περίπτωση σαν του Έλις, όπου για όλες τις οπτικές ήταν καλή για εμάς, θα προχωρήσουμε. Αν δεν είναι δεν θα τον φέρουμε. Εγώ δεν είμαι υπέρ των αλλαγών, γενικά οι προπονητές δεν είναι των αλλαγών.

Η απόφαση που πήραμε να υπογράψουμε τον Έλις είχε και την παράμετρο ότι έπαιζε στην Ελλάδα, ξέρει το μέγεθος του Ολυμπιακού, έχει κίνητρο, έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Να ευχαριστήσω τον Προμηθέα και ένα συγγνώμη που τον πήραμε. Χάρηκα που κέρδισαν χθες. Οι άνθρωποι έχουν δουλέψει μαζί του και τον έχουν βελτιώσει. Πρέπει να βελτιωθεί και στο άλλο επίπεδο γιατί η διαφορά ανάμεσα στο EuroCup και EuroLeague είναι μεγάλη. Είχε το μικρότερο δυνατό ρίσκο αυτή η επιλογή.

Το σημαντικό δεν είναι ότι έμειναν στους μηδέν πόντους. Το χειρότερο ήταν ότι δεν συμμετείχαν σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού που είχαμε κάνει προετοιμασία προετοιμασία.

Μας στοίχισε αυτό, αλλά ο Ολυμπιακό δεν γίνεται να βγάλει την χρονιά με 4-5 παίκτες, θέλουμε περισσότερους. Δουλέψαμε μαζί τους και ψυχολογικά. Στο ματς με τη Μπάγερν μας βοήθησαν και κερδίσαμε.

Η Ευρωλίγκα είναι μία διοργάνωση που φτιάχνει και καταστρέφει καριέρες δεν γίνεται να υπάρχει έλλειψη κινήτρου. Ο κίνδυνος είναι οι παίκτες να παίζουν για τα νούμερά τους, για το επόμενο συμβόλαιο. Είναι στη δική μας αρμοδιότητα να μην το επιτρέψουμε αυτό.

Ελπίζω να δούμε κάτι καλύτερο σε σχέση με το ματς με τη Ζενίτ. Τις συνθήκες ενός αγώνα τις ορίζει και ο αντίπαλος. Η Μπασκόνια είναι σε παρόμοια θέση με εμάς. Είναι ομάδα με ποιότητα και μία ομάδα με σκαμπανεβάσματα, κυρίως επειδή δεν έχει καλή χημεία φέτος. Πρέπει να παίξεις δυνατά για να τη νικήσεις»