«Ένεση» Μπαρτζώκα και δικαίωση Βεζένκοφ

Τα σημάδια της φιλοσοφίας του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκαν κόντρα στη Μπάγερν και ο Γιάννης Κατσαρός γράφει για τον δικαιωμένο πλέον Σάσα Βεζένκοφ. 

«Ένεση» Μπαρτζώκα και δικαίωση  Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε μετά το….στραπάτσο από την Άλμπα Βερολίνου να αντιδράσει στο δεύτερο γερμανικό «νούμερο» και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Είπαμε, όσο και κακοί και ασταθείς να είναι φέτος οι Πειραιώτες, δεύτερη ήττα στην έδρα τους δύσκολα θα έκαναν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για τις δυνατότητες των παικτών του και εκείνοι λίγα 24ωρα μετά τον δικαίωσαν. Όχι επειδή πήραν το ροζ φύλλο αλλά γιατί είδε το πλάνο του να αποτυπώνεται στο παρκέ σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι μια ψηλή, δυνατή ομάδα. Διαθέτει αθλητικά κορμιά και παίκτες έμπειρους που ξέρουν πως, πότε και γιατί να σουτάρουν. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» λοιπόν συνέχισε πιστά στο δόγμα που εφάρμοσε την Τρίτη (14/1) αλλά η δουλειά των δύο – σκάρτων- ημερών είχε αισθητή διαφορά.

Ο Έλληνας κόουτς τόνισε με το…καλημέρα με δηλώσεις του στο ΣΕΦ, ότι σε πρώτο στάδιο πρέπει να διορθωθεί η κακή ανασταλτική συμπεριφορά και εν συνεχεία η δημιουργία. Για μια ομάδα που δέχεται 90+ πόντους μ.ό στην Ευρωλίγκα ο αριθμός «72» την κάνει να χαμογελάει. Επίσης, οι Πειραιώτες είναι στο τέλος της λίστας με τις τελικές πάσες και όμως μέσα στη «διαβολοβδομάδα» μοίρασαν 26 με Άλμπα και 21 το βράδυ της Παρασκευής αντίστοιχα.]

Επιτέλους «σκληράδα» στην άμυνα

Η φιλοσοφία του και οι μπασκετικές του αρχές θα χρειαστούν χρόνο για να περάσουν στον εφετινό Ολυμπιακό και είναι λογικό για μια ομάδα που έχει αλλάξει 10 αθλητές και 3 προπονητές. Ωστόσο, στην προπόνηση και παιχνίδι με παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» θα γίνονται ολοένα και περισσότερο το σύνολο του Μπαρτζώκα. Ο χρόνος είναι σύμμαχος τους και πρέπει να τον εκμεταλλευτούν.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό σκέλος τα μαντάτα ήταν ευχάριστα. Αμυντικά, άφησε (για δεύτερο σερί ματς) στην άκρη τις αλλαγές σε όλα τα σκριν. Οι «κοντοί» έβγαιναν από πάνω θέλοντας να δυσκολέψουν την προσπάθεια του παίκτη να σουτάρει ενώ ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε γρήγορα στο ψηλά κορμιά των Γερμανών. Γενικά είδαμε τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν διάθεση, να πέφτουν για κάθε μπάλα και να πηγαίνουν δυναμικά στα ριμπάουντ (με εξαίρεση το 1-8 στο πρώτο 10λεπτο). Στο δεύτερο κομμάτι του παρκέ, επιτέλους είδαμε κίνηση. Είδαμε πολλές πάσες, συνεχόμενα σκριν ακόμα και το σήμα κατατεθέν του Μπαρτζώκα. Τις έξτρα μπάλες για να βρεθεί το ελεύθερο σουτ.

Και δύο λόγια για τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Έλληνας φόργουορντ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε ανοδική πορεία και το επιβεβαίωσε κόντρα στην Μπάγερν. Είναι εξαιρετικός παίχτης, δουλεύει τρομερά και αρχίζει να δικαιώνεται, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε εκείνους που τον είχαν ξεχάσει στην άκρη του πάγκου.Πρέπει όμως να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του. Μαζί του και ο Αντώνης Κόνιαρης που έκανε – ένα ακόμα- ώριμο παιχνίδι, βάζοντας σημαντικά σουτ. Αμφότεροι χρειάζονται τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός εκείνους.

Υ.Γ: Για πρώτη φορά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι με τα «ερυθρόλευκα». Έβγαλε ενέργεια, μάζεψε δύο ριμπάουντ και κέρδισε το χειροκρότημα. Το σπουδαιότερο από όλα, είναι ότι μετά το ματς έκανε για περίπου 40 λεπτά προπόνηση. Θέλει να παίξει και το δείχνει.