Το μήνυμα εστάλη...

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν στο ΣΕΦ έβγαλε μικρές ειδήσεις...

Το μήνυμα εστάλη...

Αν κάποιος σταθεί στο τελικό σκορ και την εύκολη νίκη των Πειραιωτών, τότε μάλλον έχασε το νόημα όσων είδαμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Παρασκευής.

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου 89-72: Βεζένκοφ από άλλο πλανήτη...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του Ολυμπιακού είχε επισημάνει ότι ο πρώτος του στόχος θα ήταν να δει το υλικό που έχει στη διάθεσή του και κόντρα στους Βαυαρούς έκανε ακριβώς αυτό.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Μπάγερν 89-72 (vid)

Η απόδοση των Μπάλντγουιν, Πολ, Ρότσεστι και φυσικά του Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος πυροβολούσε αδιακρίτως από κάθε θέση, έδειξε στον κόουτς ότι οι παίκτες του έχουν πάρει το μήνυμα που τους έστειλε.

Ο Ολυμπιακός έχει φανερές αδυναμίες φέτος στο ρόστερ του, όμως όπως είχε πει προχθές και ο ίδιος ο κόουτς, η θέση της ομάδας στην κατάταξη δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες των παικτών που διαθέτει.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην τελευταία περίοδο του αγώνα, όταν ο Μπαρτζώκας θέλησε να ξεκουράσει τους τρεις... παλιούς (Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου) δίνοντας την ευκαιρία στους υπόλοιπους να βγουν μπροστά και να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα.

Οι παίκτες είχαν όρεξη και κατάφεραν να «σκορπίσουν» την ομάδα της Γερμανίας, ειδικά στην τελευταία περίοδο όταν το πόδι τους ήταν κολλημένο στο γκάζι. Η όγδοη νίκη του Ολυμπιακού στη διοργάνωση τον κρατάει δύο νίκες μακριά από την οκτάδα, όμως ας μην είμαστε αφελείς, αυτός ο στόχος ακόμα είναι δύσκολος να επιτευχθεί.

Ο άμεσος στόχος είναι το επόμενο ματς με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Οι Πειραιώτες πρέπει να το κερδίσουν για να μείνουν ζωντανοί. Πρώτα απ' όλα όμως, οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να αποδείξουν στον κόουτς τους ότι το αποψινό αποτέλεσμα δεν ήταν ένα ακόμη πυροτέχνημα...