Ολυμπιακός - Μπάγερν: Έπαιξε άμυνα - Από τους 50 στους 32 πόντους

Από τους 50 πόντους στο ημίχρονο που δέχτηκε στην Άλμπα, κράτησε την Μπάγερν στους 32, γιατί πολύ απλά άρχισε να παίζει άμυνα. 

Ολυμπιακός - Μπάγερν: Έπαιξε άμυνα - Από τους 50 στους 32 πόντους

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού είναι η αχίλλειος πτέρνα του τις τελευταίες εβδομάδες. Άλλωστε, εδώ και οκτώ αγωνιστικές, έχει παθητικό τους 93.5 (!) πόντους. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη (15/1), δέχτηκε στο ΣΕΦ από την Άλμπα 50 (!) πόντους στο ημίχρονο, γνωρίζοντας την ήττα στο τέλος με σκορ 86-93.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του πως εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα των "ερυθρολεύκων". Οι Πειραιώτες δούλεψαν πάνω στο κομμάτι της άμυνας, έβγαλαν περισσότερη σκληράδα, διάθεση και ενέργεια στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και φέρνουν αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κράτησε μόλις στους 32 πόντους την Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο, όντας στο +5 (37-32) απέναντι στους Γερμανούς. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πίεσαν περισσότερο πάνω στη μπάλα, πήγαιναν με δύναμη σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα, έβαλαν δύσκολα στους φιλοξενούμενους κοντά στο καλάθι (7/25-28%) και έλεγξαν το κομμάτι των ριμπάουντ από το 5ο λεπτά και μετά. Οι Πειραιώτες λειτούργησαν με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, τόσο στην ομαδική, όσο και στην ατομική άμυνα.