Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι η αχίλλειος πτέρνα του

Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του στην EuroLeague, ο Ολυμπιακός έχει παθητικό τους 93.5 πόντους

Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι η αχίλλειος πτέρνα του

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άλμπα τα πήγε αρκετά καλά στην επίθεση και εξαιρετικά στο κομμάτι της δημιουργίας. Φρόντισε να τσακίσει με επιτυχία την Άλμπα κοντά στο καλάθι, κάτι που φάνηκε στην εντυπωσιακή αποτελεσματικότητά του στα δίποντα (29/39-74.4%).

Οι «ερυθρόλευκοι» λειτούργησαν ομαδικά, είχαν την διάθεση να κυκλοφορήσουν την μπάλα, έδωσαν την έξτρα πάσα και έψαξαν τους συμπαίκτες τους, κάτι που αποτυπώθηκε στο γεγονός πως μοίρασαν 22 ασίστ. Είναι αριθμοί νίκης για μία ομάδα.

Όμως, οι Πειραιώτες στάθηκαν ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια (μέτρησαν μόλις 5/18-27.8%) και φυσικά εμφάνισαν και πάλι την κακή συνήθεια των τελευταίων ημερών, την αποκαρδιωτική τους εικόνα στην άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό από το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (91-70) και μετά, στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παθητικό τους 93.5 (!) πόντους. Στα επτά από αυτά, μάλιστα, δέχτηκαν στην άμυνα +90 πόντους. Δεν έχουν και επιθετικό το ταλέντο οι Πειραιώτες να κερδίζουν κάθε ματς με 100.

Είναι η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού το τελευταίο δίμηνο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθεί να βρει γιατρειά στην πληγή. Για το γεγονός δήλωσε: «Δεν έχω την αίσθηση ότι δεν είχαμε διάθεση να παίξουμε άμυνα. Υπάρχουν συγκεκριμένες αδυναμίες ατομικά, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι για να χτίσεις μια καλή ομάδα, απαιτείται χρόνος. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ καλοί περιφερειακοί εναντίον του Ολυμπιακού πέτυχαν πολλούς πόντους. Όποιος ξέρει μπάσκετ, καταλαβαίνει ότι είναι και θέμα αμυντικών συνεργασιών».

Τα αποτελέσματα στις τελευταίες 8 αγωνιστικές

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 99-93

Ρεάλ - Ολυμπιακός 93-77

Ολυμπιακός - Χίμκι 109-98

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 88-81

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 90-80

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 87-96

Βαλένθια - Ολυμπιακός 91-93

Ολυμπιακός - Άλμπα 86-93