Ο ώριμος Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός που έχει άμεσους στόχους

Τα περίεργα συναισθήματα ήταν εμφανέστατα στο πρώτο αγώνα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. 

Ο ώριμος Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός που έχει άμεσους στόχους

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου την Τρίτη 14/1 αν και είχε πολλούς και καλούς λόγους να γιορτάσει μια νίκη κόντρα στην ομάδα του Βερολίνου.

Όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ το βράδυ της προηγούμενης ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι. Σε μια σεζόν που η ομάδα του Ολυμπιακού πάει αγωνιστικά από το κακό στο χειρότερο, η 14η Ιανουαρίου είχε καλά μαντάτα, όμως στο τέλος αυτό που έμεινε ήταν μια ακόμα πίκρα...

Αρχικά, οι οπαδοί ήταν αρκετά χαρούμενοι για την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας κόουτς έκανε κάτι που δε συνηθίζει να κάνει (το είχε κάνει άλλη μια φορά όταν είχε ανέλαβε τον Πανιώνιο), έχοντας απόλυτη γνώση της κατάστασης στο λιμάνι του Πειραιά η οποία ως γνωστόν φέτος δεν είναι και η καλύτερη.

Για τις εγγυήσεις που δίνει η παρουσία του κόουτς Μπαρτζώκα, τα αναλύσαμε σε προηγούμενο blog. Ο κόουτς έκανε την επανεμφάνισή του στο ΣΕΦ και ήταν πιο ώριμος από ποτέ. Τόσο στις αντιδράσεις του την ώρα του αγώνα, όσο και μετά, στη συνέντευξη Τύπου.

Εκεί όπου εμφανίστηκε μιλώντας πιο ρεαλιστικά από ποτέ: «Αυτή τη στιγμή στόχος μας μπορεί να είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι», είπε ο ίδιος. Και έχει απόλυτο δίκιο, αφού ο φετινός Ολυμπιακός δεν μπορεί να εμπνεύσει ότι θα κάνει ένα τρομερό σερί και θα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οκτάδα.

Κι εδώ που τα λέμε πως γίνεται μια ομάδα που φέτος δεν έχει κάνει ούτε τρεις σερί νίκες να μπορεί να κάνει ξαφνικά πέντε ή έξι που απαιτούνται ώστε να πάρει η μηχανή μπροστά για τα καλά;

Αυτό που καταλάβαμε όλοι στις δηλώσεις του κόουτς, είναι ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στο στάδιο του ξεσκαρταρίσματος. Ο Μπαρτζώκας θα δει ποιοι μπορούν να μείνουν ώστε το καλοκαίρι μαζί με αυτούς που θα έρθουν να βάλουν τις βάσεις ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει ξανά μεγάλη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αν θέλετε να διαβάσετε και μια "είδηση", δώστε βάση εδώ: Άπαντες αυτή τη στιγμή κρίνονται. Όλοι όμως. Από τους Έλληνες μέχρι τους Αμερικάνους, όλοι τους είναι στο στάδιο που «περνάνε εξετάσεις». Ειδικά οι Αμερικάνοι, δεν έχουν σίγουρη τη θέση τους στο νέο ρόστερ. Οι Πολ, Μπάλντγουιν και Ρούμπιτ έχουν υπογράψει για 1+1 χρόνο.

Και οι τρεις τους θα πρέπει να πείσουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα ότι αξίζουν να είναι στην επόμενη ομάδα. Οπότε, όσο κι αν κάποιοι θεωρούν ότι η σεζόν είναι χαμένη, θα πρέπει να αναθεωρήσουν αφού η δουλειά του κόουτς ξεκινάει τώρα.

Τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε αρχικά ποιος ψηλός θα έρθει στη θέση του Ριντ. Και έπειτα, αν θα αποκτηθεί γκαρντ και ποιο θα είναι αυτό. Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε νέα τροχιά. Οι φίλοι του θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Η ομάδα θα γεννηθεί ξανά από τις στάχτες της...