Ο Μπαρτζώκας, τα χαμόγελα στον Πειραιά και οι εγγυήσεις για το μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Νίκος Καλαμπάκας σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη media day του αγώνα Ολυμπιακός - Άλμπα και τις ειδήσεις που προέκυψαν!

Ο Μπαρτζώκας, τα χαμόγελα στον Πειραιά και οι εγγυήσεις για το μέλλον του Ολυμπιακού

«Θα είναι κλισέ αυτό που θα πω αλλά η πρόταση των προέδρων ήταν τέτοια που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Δεν ήταν συναισθηματική η επιλογή, αλλά καθαρά επαγγελματική».

Ότι πιο ευχάριστο μπορούσαν να ακούσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στην πρώτη media day της ομάδας στη δεύτερη θητεία του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν η παραπάνω φράση.

Ολυμπιακός: Πρώτη προπόνηση του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ (vid)

Πολλοί έκαναν λόγο για το συναίσθημα που οδήγησε τον Μπαρτζώκα στην απόφαση να αναλάβει τον Ολυμπιακό στη μέση μιας σεζόν που μοιάζει χαμένη. Ο ίδιος όμως έδωσε την κατάλληλη απάντηση στις 27 παραπάνω λέξεις.

Ο Μπαρτζώκας είναι ένας προπονητής με πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη και δύσκολα θα επέλεγε να το χαλάσει, έστω και για μια μεγάλη αγάπη, αφού αυτό αποτελεί ο Ολυμπιακός για τον ίδιο. Το να πει ο κόουτς λοιπόν ότι το πλάνο που του παρουσιάστηκε τον έψησε ώστε να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, είναι είδηση.

Κόνιαρης: «Ο Μπαρτζώκας θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό κι εμένα»

Όχι τόσο για τους πιστούς οπαδούς της ομάδας, όσο για εκείνους που εδώ και περίπου ένα χρόνο λασπολογούν και κάνουν ανελέητο πόλεμο στον Ολυμπιακό και τους προέδρους του. Εκείνοι είναι αυτοί που θα εγγυηθούν για τη συνέχεια της ομάδας που την προηγούμενη δεκαετία έκανε όλη την Ευρώπη να τη χειροκροτεί και να αισθάνεται δέος στο άκουσμα του ονόματός της.

Ο κόουτς λοιπόν φρόντισε να λύσει τις όποιες απορίες έχουν δημιουργηθεί στον κόσμο και να ξεκαθαρίσει ότι δέχτηκε τη δουλειά επειδή άκουσε όσα θα ήθελε να ακούσει όποιος τοπ προπονητής αναλαμβάνει μια τοπ ομάδα.

Μπαρτζώκας: Η βραδιά στο πάρκινγκ και ο στόχος των 11 νικών (vid)

Έχουν και συνέχεια όμως οι ειδήσεις. Αρχικά στα μεταγραφικά. Ο κόουτς είπε ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι αρχικά η νίκη κόντρα στην Άλμπα, και έπειτα απέναντι στην Μπάγερν, αφού μπήκαμε σε μια ακόμα «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Είναι το πιο σωστό άλλωστε σε καταστάσεις όπως αυτές που βιώνει φέτος ο Ολυμπιακός το βλέμμα να στρέφεται στο άμεσο μέλλον και όχι πιο μακριά. Ο Ολυμπιακός βιώνει μια κρίση φέτος και άπαντες ευελπιστούν ότι με την παρουσία του νέου κόουτς αυτό θα τερματιστεί. Ο ίδιος έχει απόλυτη γνώση του τι τον περιμένει και επέλεξε να ακολουθήσει την ασφαλή οδό και να μην αναφερθεί σε παίκτες που θα έρθουν, αλλά σε αυτούς που υπάρχουν. Επεσήμανε άλλωστε ότι η εικόνα της ομάδας αντικατοπτρίζεται μεν στη βαθμολογία, όμως ο ίδιος θεωρεί ότι οι παίκτες του έχουν πολλά περισσότερα να δώσουν. Αρκεί να ακολουθούν βασικές Αρχές που φέτος είχαν απουσιάσει από τον Πειραιά.

Αγγελόπουλοι στους παίκτες: «Ο Μπαρτζώκας ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός!» (pics)

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί κάποιος και στη στάση του για τη χαρά και τα χαμόγελα που έδωσε στον κόσμο η έλευσή του. Πιο ώριμος από ποτέ είναι ο κόουτς του Ολυμπιακού και φάνηκε στη δήλωση που έκανε:

«Στα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ξέρετε πολύ καλά ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες είναι οι αντιδράσεις. Όταν γυρίσαμε μετά την Ευρωλίγκα είχε 20.000 κόσμο στο πάρκινγκ κι εγώ... έφυγα στο ίδιο πάρκινγκ. Είμαι προετοιμασμένος για τα ακραία συναισθήματα αποθέωσης, αγάπης και το αντίθετο. Σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα»!

Ολυμπιακός: Τι έκανε ο Σπανούλης όταν αντίκρισε τον Μπαρτζώκα (vid)

Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μπλέξει το συναίσθημα με τον επαγγελματισμό. Τα λάθη του παρελθόντος του έχουν γίνει μαθήματα και η δεύτερή του θητεία θα είναι εντελώς διαφορετική. Οι συναισθηματισμοί μπορούν να κάνουν στην άκρη και να δώσουν τη θέση τους στη σκληρή δουλειά. Αυτή άλλωστε θα φέρει στο λιμάνι τα αποτελέσματα που θέλουν όλοι: Διοίκηση, προπονητής, παίκτες και κόσμος.

Ολυμπιακός: Μετά τον Μπαρτζώκα οι μεταγραφές...

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ενωμένος στη νέα του εποχή. Ο κόσμος πρέπει να μπει στην εξίσωση και να στηρίξει έμπρακτα την ομάδα. Να δώσει δηλαδή συνέχεια σε αυτό που έκαναν και οι πρόεδροι του...