Ολυμπιακός: Γι' αυτό φεύγει ο Ριντ

Ο Γουίλι Ριντ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό και το fosonline σας αποκαλύπτει τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ σε αυτή την απόφαση. 

Ολυμπιακός: Γι' αυτό φεύγει ο Ριντ

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η είδηση της απομάκρυνσης του Γουίλι Ριντ από τον Ολυμπιακό.

Ήταν 27 Οκτωβρίου του 2019 όταν ο θηριώδης Αμερικάνος σέντερ πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Δύο μήνες και δύο εβδομάδες μετά ο ίδιος θεωρείται παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους» αφού αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η διακοπή του συμβολαίου του θεωρείται απίθανο να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας και να συνεχίσει με τη φανέλα με τον έφηβο στο στήθος.

Σε μια περίοδο που ο ίδιος έδειχνε να... εγκλιματίζεται στην ομάδα και να έχει ανοδική πορεία, ο σύλλογος αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε στην προπόνηση από τους Τσέρι και Μπάλντγουιν.

Το fosonline.gr επιχειρεί να αναλύσει τα αίτια του «διαζυγίου» και να σας κατατοπίσει όσον αφορά τους λόγους που θέτουν τον Ριντ εκτός ομάδας:

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι στην ομάδα κανείς δε μιλάει με άσχημα λόγια για τον Αμερικάνο. Δεν θα ακούσεις δηλαδή κάποιον που ζει τις καταστάσεις από μέσα να τον κακοχαρακτηρίσει.

Το βασικό πρόβλημα του Ριντ είναι ότι είχε εντελώς «αμερικάνικη» νοοτροπία και από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη χώρα μας αυτό ήταν εμφανέστατο. Ο τρόπος που συμπεριφερόταν δεν ήταν κακός, ωστόσο άνετα κάποιος τον χαρακτήριζε «ιδιότροπο». Ο Ριντ έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν είχε γνώση του ευρωπαϊκού μπάσκετ και της ευρωπαϊκής αν θέλετε νοοτροπίας.

Μπορεί να έβγαζε μικροεντάσεις στην προπόνηση, όμως δεν ήταν αυτό που τον έφαγε, αλλά το γεγονός ότι δεν έδειχνε διάθεση να αρχίσει να προσαρμόζεται στα ευρωπαϊκά στάνταρ.

Πέραν τούτου είχε εκφράσει πολλές φορές τη δυσφορία του στον κόουτς Κεμζούρα για τα λεπτά συμμετοχής του στους αγώνες. Αυτό είναι ένα γεγονός που μπορεί εύκολα να χαλάσει τις ισορροπίες σε μια ομάδα.

Αυτό θέλησαν να προλάβουν στον Ολυμπιακό και πήραν την απόφαση να του δείξουν την πόρτα της εξόδου. Μην ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός γιγαντώθηκε σε μια περίοδο όπου τα αποδυτήρια της ομάδας ήταν στεγανά και όσα γίνονταν έμεναν μέσα εκεί, σφραγισμένα σαν τα... μυστικά του κράτους! Φέτος κάποιοι παίκτες είχαν ξεφύγει λίγο περισσότερο από το επιτρεπτό με αποτέλεσμα να έχει η ομάδα μια εικόνα που δεν αρμόζει στη σύγχρονη ιστορία της.

Ωστόσο, στον Ολυμπιακό άπαντες εργάζονται ώστε να αλλάξει άρδην η κατάσταση στην ομάδα. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε πολλά μέτωπα...