Ολυμπιακός: Διαφορά κλάσης - Έρχεται τελικός!

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα, αλλά ένα ημίχρονο δεν είναι αρκετό, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την κλάση των παικτών της. Και τώρα τελικός με Φενέρμπαχτσε. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Διαφορά κλάσης - Έρχεται τελικός!

To πρόβλημα στον φετινό Ολυμπιακό, δεν είναι το να χάσει από την Ρεάλ στη Μαδρίτη, από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη ή από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Αυτές είναι οι λεγόμενες ήττες «εντός προγράμματος». Το «θέμα» φέτος για τους Πειραιώτες, είναι πως έχουν αναλωθεί σε απρόσμενες ήττες, οι οποίες τους κοστίζουν. Έχασαν από την Ζενίτ στο ΣΕΦ, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης, από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, από την Βιλερμπάν στη Γαλλία, αλλά και από την Μπάγερν στο Μόναχο. Αυτά είναι τα αρνητικά αποτελέσματα που του κοστίζουν μέχρι στιγμής στην προσπάθεια του να μπει στα playoffs της διοργάνωσης.

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 90-80: Τον πρόδωσαν τα λάθη του...

Ο Ολυμπιακός έδειξε καλά στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα, αλλά κάνει και πάλι... αγωνιστική κοιλιά. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, έχει χάσει από Παναθηναϊκό, Ρεάλ, Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα, με μόνη επικράτηση εκείνη κόντρα στην Χίμκι, η οποία ήρθε με το ζόρι στην παράταση. Ήταν κάπως δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά ο χρόνος περνά και οι Πειραιώτες μένουν πίσω στη κατάταξη. Είναι στην 12η θέση (με ρεκόρ 6-10) και πλέον κυνηγούν αρκετές ομάδες ώστε να τις ξεπεράσουν. Στα επόμενα τέσσερα ματς, θα δώσουν τρία παιχνίδια στο ΣΕΦ (Άλμπα, Μπάγερν, Μπασκόνια) και επιβάλλεται να κάνουν το "3 στα 3", αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση. Ας μην γελιόμαστε. Το πρώτο ματς για το 2020 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στον Πειραιά (2/1) είναι κάτι σαν... τελικός για τους "ερυθρόλευκους". Σε αντίθετη περίπτωση, θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Τα highlights του Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 90-80 (vid)

Παρά την σημαντική απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός στάθηκε ανταγωνιστικός στη Βαρκελώνη, τουλάχιστον για περίπου 23 λεπτά στο παιχνίδι, με το σκορ στο 44-43. Οι Πειραιώτες ζορίστηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά το σημαντικό είναι πως αντέδρασαν στο δεύτερο, καταφέρνοντας να πάρουν και τα ηνία του σκορ. Έβγαλαν άμυνες, έβαλαν μεγάλα σουτ, λειτούργησαν με ωραίες συνεργασίες στο παρκέ, αλλά όλα αυτά... τέλειωσαν στην επιστροφή από τα αποδυτήρια. Οι "ερυθρόλευκοι" μέτρησαν οκτώ λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο, τα οποία και η Μπαρτσελόνα τιμώρησε με συνοπτικές διαδικασίες.

Βλέπετε, όσο και αν υπάρχει θέληση, μαχητικότητα, ψυχικά αποθέματα, υπάρχει και μία διαφορά κλάσης από τους Καταλανούς. Ταλέντο αστείρευτο. Πληρότητα και ποιότητα που δεν συναντάς εύκολα σε άλλο ρόστερ: Μίροτιτς, Ντιλέινι, Χίγκινς, Ντέιβις, Χάνγκα, Αμπρίνες, Κούριτς, με τον Ρίμπας να έχει ρόλο ρολίστα και τον Κλαβέρ να μην παίζει λόγω τραυματισμού. Λίγο ρυθμό να βρουν ο δύο από αυτούς, είναι ικανοί να "καθαρίσουν" τα παιχνίδια που θέλουν. Στοίχισε στον Ολυμπιακό και το χαμηλό ποσοστό του στα τρίποντα. Τέλειωσε το ματς έχοντας μόλις 6/21 (28.6%), βρίσκοντας λύσεις κυρίως από τον «ζεστό» Κώστα Παπανικολάου (4/7). Σε αντίθεση με τον Μπράντον Πολ, ο οποίος έμεινε στο «μηδέν» με 0/7 σουτ.

Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα πέρασε, όπως και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό, σε αυτό το... ταλαιπωρημένο 2019. Άπαντες, πλέον, θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο καθοριστικό και κρίσιμο ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Βρίσκεται σε χειρότερο αγωνιστικό... φεγγάρι από τους Πειραιώτες, προέρχονται από ήττα-σοκ κόντρα στη Βαλένθια στην Πόλη, αλλά το σίγουρο είναι πως και εκείνοι θα θελήσουν να αντιδράσουν στο ΣΕΦ.