Γιατί η Euroleague έβγαλε ανακοίνωση για το no call του Παναθηναϊκού

Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους η Euroleague έκανε γνωστή την απόφαση της σχετικά με τον αγώνα Παναθηναϊκού - Φενέρ και τη φάση με τον Νάντο Ντε Κολό και τον Ταϊρίς Ράις.

Γιατί η Euroleague έβγαλε ανακοίνωση για το no call του Παναθηναϊκού

Αρκετή συζήτηση έχει γίνει για την ανακοίνωση της Euroleague σχετικά με την φάση όπου ο Ράις κάνει φάουλ στην προσπάθεια του Νάντο Ντε Κολό για τρίποντο στα 3.3’’ για τη λήξη του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ.

Η διοργανώτρια αρχή έχει αποφασίσει από φέτος να ανακοινώνει τις αποφάσεις της επιτροπής διαιτησίας σχετικά με κρίσιμες φάσεις που, κατά τη γνώμη της, «αποφασίζουν» για τον νικητή.

Μέχρι πέρσι η επιτροπή διαιτησίας ενημέρωνε μέσω μέιλ τους διαιτητές που είχαν λάθος αποφάσεις με βίντεο και επεξηγήσεις για το σωστό και το σφάλμα. Επίσης ενημέρωνε μερικές φορές και για την τιμωρία τους.

EuroLeague: «Νο call στο ΟΑΚΑ - Φάουλ του Ράις στον Ντε Κολό στην τελευταία φάση»



Φέτος για λόγους διαφάνειας, όπως υποστηρίζουν στη λίγκα, αποσαφηνίζονται κάποιες αποφάσεις των διαιτητών για να μην υπάρχουν «σκιές».

Η πρώτη φορά μάλιστα ήταν στον αγώνα Ερυθρός Αστέρας- Βαλένθια, όπου οι διαιτητές λανθασμένα δεν μέτρησαν ένα τρίποντο των Ισπανών ενώ απέμεναν 3.50’’ πριν τη λήξη του αγώνα, ο οποίος μάλιστα κρίθηκε με τρίποντο του Λορένζο Μπράουν στην εκπνοή!

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως τέτοιου είδους φάσεις γίνονται αρκετές μέσα σε ένα παιχνίδι και η Euroleague θα αναγκαστεί να μπει σε μια διαδικασία να απολογείται γιατί έβγαλε ή δεν έβγαλε ανακοίνωση για το ένα ή το άλλο παιχνίδι και υπάρχει κίνδυνος η καχυποψία να «φουντώσει»…