EuroLeague: «Νο call στο ΟΑΚΑ - Φάουλ του Ράις στον Ντε Κολό στην τελευταία φάση»

Η EuroLeague πήρε επίσημα θέση για την τελευταία φάση του αγώνα Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε, δικαιώνοντας την τούρκικη ομάδα.

EuroLeague: «Νο call στο ΟΑΚΑ - Φάουλ του Ράις στον Ντε Κολό στην τελευταία φάση»

Η διοργανώτρια Αρχή τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι οι διαιτητές θα έπρεπε να καταλογίσουν φάουλ στον Ταϊρίς Ράις στην προσπάθεια του Ντε Κολό για σουτ τριών πόντων.

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 81-78: Η φάση που διαμαρτύρονται οι Τούρκοι στο φινάλε (vid)

Ο Παναθηναϊκός κέρδιζε 81-78 (που ήταν και το τελικό) την Φενέρμπαχτσε και ο άσος του Παναθηναϊκού έκανε φάουλ στον Γάλλο της Φενέρ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές.

Με ανακοίνωση της στο επίσημο σάιτ, η EuroLeague αναφέρει ότι έπρεπε να δοθεί φάουλ στο σουτ και τρεις βολές στον Ντε Κολό!

Αναλυτικά:

«Σε συνέχεια της φημολογίας για το no call φάουλ στην τελευταία περίοδο του αγώνα Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Φενέρμπαχτσε στις 17 Δεκεμβρίου 2019, η έρευνα της EuroLeague αναφέρει: Στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 3.3 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Νάντο Ντε Κολό είχε την μπάλα, ντρίπλαρε προς το τρίποντο και με 0.4 για το τέλος επιχείρησε τρίποντο. Την ώρα που σούταρε ο Ταϊρίς Ράις έκανε αντικανονική επαφή με το δεξί του χέρι στον δεξιό καρπό του Ντε Κολό. Λανθασμένα δεν σφυρίχτηκε φάουλ που θα είχε ως αποτέλεσμα τρεις βολές του Νάντο Ντε Κολό».