Κεμζούρα: «O Σβεντ είναι το κλειδί, αλλά η Χίμκι έχει και άλλους καλούς παίκτες»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε και εκείνος τις καθιερωμένες του δηλώσεις στην media day της ομάδας του λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με την Χίμκι (18/12, 21:00) στο ΣΕΦ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως μπορεί ο Σβεντ να είναι το «πρώτο βιολί» των Ρώσων αλλά έχουν εξίσου ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά.

Κεμζούρα: «O Σβεντ είναι το κλειδί, αλλά η Χίμκι έχει και άλλους καλούς παίκτες»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα, στο πλαίσιο της media day του Ολυμπιακού μια μέρα πριν την αναμέτρηση με την Χίμκι (18/12, 21:00) στο κλειστό του ΣΕΦ για την 14η αγωνιστική της EuroLeague, μίλησε τόσο για την προσωπική του αναμέτρηση με τον ομοεθνή του προπονητή της ρωσικής ομάδας, Ρίμας Κουρτινάιτις, όσο και για τι θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο οι παίκτες του ώστε να περιορίσουν τον σταρ της, Αλεξέι Σβεντ, αλλά και τους εξίσου ποιοτικούς συμπαίκτες του, όπως ο Μπούκερ και ο Γιόβιτς.

Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιθουανός τεχνικός:

Αρχικά για το πως θα αντιμετωπίσει τις πρωτοβουλίες του Σβεντ, τόνισε ότι: «Δεν θέλουμε να δώσουμε τίποτα εύκολο στον αντίπαλο. Ο Σβεντ είναι το κλειδί, αλλά η Χίμκι έχει κι άλλους πολύ καλούς παίκτες. Σχεδόν όμως όλες οι επιθέσεις περνούν από τα χέρια του. Γι’ αυτό πρέπει να περιορίσουμε το παιχνίδι του».

Έπειτα για την προσωπική του αναμέτρηση με τον Ρίμας Κουρτινάιτις, συμπλήρωσε: «Έχει δείξει την αξία του και σαν προπονητής, κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουμε τεθεί αντιμέτωποι και στο παρελθόν, όταν ήμουν στο Κράσνονταρ και στη Νίμπουρκ. Δεν είναι εύκολο να κοουτσάρεις απέναντι στις ομάδες του, είναι καλός προπονητής. Ξέρει καλά και αντιλαμβάνεται σωστά το μπάσκετ, προσαρμόζεται στο ρόστερ που έχει. Δίνει μεν ελευθερίες στους παίκτες του, αλλά έχει ξεκάθαρες ιδέες για το πώς θα παίζει η ομάδα του».

Τέλος, σχετικά με τον ίδιο τον αγώνα της Τετάρτης, σχολίασε: «Είναι μια ομάδα που μπορεί να φτάσει εύκολα ψηλά στο σκορ. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, έχει τον Σβεντ, έναν από τους καλύτερους παίκτες που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει. Εμείς θα πρέπει να περιορίσουμε τις επιθέσεις τους, να μην δώσουμε αιφνιδιασμούς και πικ εν ρολ, αλλά και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να έχει υψηλά ποσοστά».