Ο αντι-Σπανούλης Ρότσεστι και οι Βεζένκοφ, Κόνιαρης

Το πρόβλημα στη δημιουργία και τα κέρδη από την ήττα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη ενόψει της «διαβολοβδομάδας» που έρχεται.

Ο αντι-Σπανούλης Ρότσεστι και οι Βεζένκοφ, Κόνιαρης

Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα στη Μαδρίτη με 93-77. Βαριά όχι για το σκορ, αλλά γιατί δεν... χωνεύεται ότι ο Ολυμπιακός μετά από σταδιακή και διαρκή αγωνιστική άνοδο, έκανε βήματα πίσω. Δεν πάλεψε κόντρα στη Ρεάλ, όπως μας είχε συνηθίσει στις προηγούμενες αγωνιστικές. Έβγαλε απλώς την υποχρέωση. Η απογοήτευση φάνηκε και από τις δηλώσεις του Κεμζούρα. Το είπε σχεδόν επί λέξει ο άνθρωπος...

Ο Ρότσεστι, ο Σπανούλης και το βάρος της δημιουργίας

Πάμε τώρα στον Τέιλορ Ρότσεστι. Ο Αμερικανός γκαρντ κλήθηκε να καλύψει το μεγάλο κενό του Βασίλη Σπανούλη και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πρόκληση. Ο 34χρονος άσος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και 9 ασίστ, παίρνοντας σχεδόν εξολοκλήρου πάνω του το κομμάτι της δημιουργίας. Από τις συνολικά 18 ασίστ του Ολυμπιακού ο Ρότσεστι «σέρβιρε» το 50%, με κανέναν άλλο «ερυθρόλευκο» να μην ξεπερνάει τις 3.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Πειραιώτες είχαν μόλις μία ασίστ στα 16 πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στην δημιουργία, το οποίο λόγω της απουσίας του Σπανούλη οξύνθηκε σημαντικά.

Τα κέρδη των Βεζένκοφ και Κόνιαρη

Σε μια κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό που καλά θα κάνει να αφήσει γρήγορα πίσω του υπάρχουν σίγουρα και φωτεινά σημεία. Ο Σάσα Βεζένκοφ βελτιώνεται διαρκώς ματς με το ματς, δείχνοντας ότι έχει κατανοήσει καλύτερα το ρόλο του. Στη Μαδρίτη ήταν μαζί με τον Τσέρι πρώτος σκόρερ με 12 πόντους έκαστος, επίδοση που αποτελεί season high για τον 24χρονο φόργουοντ.

Μία ακόμη θετική συνεισφορά του ματς στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν και η απόδοση του Αντώνη Κόνιαρη. Ο Έλληνας γκαρντ, πέρα του ότι έδειξε ετοιμότητα από τα 6.75 μ. με 2/3 τρίποντα, δείχνει εξαιρετικά στοιχεία στην άμυνα, ειδικά όσον αφορά στην πίεση πάνω στη μπάλα, με δύο κλεψίματα να το πιστοποιούν.

Φυσικά, ο 22χρονος χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά και παραστάσεις για να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του κορυφαίου επιπέδου. Ωστόσο είναι πολύ θετικό για τον Ολυμπιακό ότι έχει βρει ένα βρει ένα νεαρό και μάλιστα γηγενή παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά και δυνατότητα εξέλιξης.

Τέλος η Μαδρίτη, τώρα «διαβολοβδομάδα»

Χίμκι και Ερυθρός Αστέρας περιμένουν τον Ολυμπιακό την επόμενη διπλή εβδομάδα της EuroLeague. Η ομάδα του Κεμζούρα αν θέλει να μείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης στην 8αδα πρέπει να κάνει οπωσδήποτε το 2/2 κόντρα σε δύο ομάδες που ναι μεν θέλουν προσοχή, ωστόσο είναι στα μέτρα της. Ας πάρει το μάθημά του από την Ρεάλ ο Ολυμπιακός λοιπόν και ας προχωρήσει...